Equinor innleder samarbeid med U.S. Steel om hydrogen og karbonfangst

Equinor undertegnet tirsdag en intensjonsavtale med amerikanske U.S. Steel om å utforske mulighetene for hydrogen og karbonfangst i tre amerikanske stater.

  • NTB
Publisert: Publisert:

U.S. Steel som er blant verdens største stålprodusenter har store industrianlegg i delstatene Ohio, West Virginia og Pennsylvania. Tirsdag inngikk selskapet en intensjonsavtale med Equinor hvor de sammen skal se på mulighetene hydrogen og karbonfangst, såkalt CCS.

Satsingen vil skje i Appalachene og vil ifølge U.S. Steel være et viktig bidrag mot et nullutslipp innen 2050 i USA.

– En vellykket utvikling av hydrogen og CSS-teknologi i dette fjellområdet vil kreve investeringer, samarbeid og utvikling på tvers av politiske og oppfattede barrierer, sa direktør for strategi og bærekraft, Richard Fruehauf i en pressemelding fra U.S. Steel.

Equinor, som allerede har store planer for å etablere produksjon av såkalt blått hydrogen, fra naturgass og hvor CO₂ blir lagret, i Europa, ser for seg en lignende utvikling i USA.

– En hydrogen og CO₂-hub i Appalachene, hvor man bruker regionens reserver av naturgass og samtidig fanger og trygt lagrer utslippene, vil være et viktig verktøy for å møte ambisjonene fra den nasjonale industrien i USA om å nå målene om nullutslipp, sier landsjef for USA, Chris Golden i Equinor på selskapets hjemmesider.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Equinor

Flere artikler

  1. Milliardprosjekt skal gjera Barents-gass til ein del av klimaløysinga

  2. Shell blir med i Akers hydrogenprosjekt: Vil lage hydrogen av Ormen Lange-gassen

  3. Skal selge ammoniakk til skip: Yara inngår avtale med råvarekjempe

  4. Yara satser på ammoniakk i Japan: – Banebrytende

  5. Leder Yaras ferske satsing på ammoniakk: – Et vell av nye muligheter