Pensjonskasse saksøker Bikbok-gründer for flere millioner etter eiendomskjøp

Krever prisavslag og erstatning etter at kontorvilla på Frogner viste seg å ha store mangler på fasade og tak.

Google Street View
  • David Bach
Publisert:,

Kontorvillaen ligger i Wergelandsveien i Oslo, like ved Slottsparken, og ble kjøpt av Akershus fylkeskommunale pensjonskasse for 150 millioner kroner i 2016.

Blant selgerne var Bikbok-gründer Karstein Gjersvik og eiendomsmillionær Paal Hveem, samt deres investeringsselskaper.

Pensjonskassens advokat Morten Andresen mener imidlertid at eiendommen var i vesentlig dårligere stand enn det kjøper hadde grunn til å regne med, eller at Gjersvik og Hveem kom med uriktige eller manglende opplysninger om bebyggelsen.

På vegne av Akershus fylkeskommunale pensjonskasse saksøker Andresen nå forretningsmennene for 12,3 millioner kroner etter at manglene i fasade og tak måtte utbedres.

– Etter kjøpet ble det oppdaget alvorlige mangler ved fasader og tak, og det er fremsatt krav om prisavslag og erstatning for utbedringskostnadene, sa Andresen til Dagens Næringsliv i fjor.

Anfører skjulte mangler

Overfor E24 viser Andresen til disse uttalelsene mandag. Advokaten ønsket ikke å kommentere saken ytterligere før den kom opp for retten denne uken.

I sluttinnleggene som er innlevert Oslo tingrett fremkommer det imidlertid at eiendommen ble «opplyst å være en «kontorvilla» med «høy ytre og indre standard og kvalitet» før kjøpsavtalen ble inngått.

Her skriver Andresen at det foreligger skjulte mangler, fordi både tak og fasader på bygningen måtte totalrehabiliteres etter overtagelsen.

Les også

Slutt på å selge bolig «som den er»

Verdivurdert høyere

De saksøkte investorene representeres av advokat Terje Mathisen, som ikke har besvart E24s henvendelser.

Han skriver i sitt sluttinnlegg til Oslo tingrett at «eiendommen er i kontraktsmessig stand og uten mangler som kan påberopes av saksøker», først og fremst fordi eiendommen ble solgt «som den er».

Videre viser Mathisen til at Akershus fylkeskommunale pensjonskasse verdivurderte eiendommen i 2016 og 2017, og fikk som konklusjon at den var verdt henholdsvis 165 millioner kroner i 2016 og 175 millioner kroner i 2017.

Det er satt av to dager til saken i Oslo tingrett. Hovedforhandlingen var i utgangspunktet berammet i desember i fjor, men ble utsatt på grunn av sykdom.

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Bikbok-gründer frikjent i tvist om 150-millionersvilla

  2. Tidligere Yara-topp saksøker staten for over 17 millioner

  3. Norwegian saksøkes for «kundenapping»

  4. Annonsørinnhold

  5. Boligutbyggeren Hax Eiendom slår seg konkurs etter å ha tapt mot næringslivstopp i retten

  6. Kolonial.no saksøker Coop for 22 millioner kroner