Stordalens hotellkjede vurderer kutt etter halvering av bestillinger

Petter Stordalens Nordic Choice Hotels varsler at ansatte kan bli permittert på grunn av et stort fall i antall bestillinger.

Petter Stordalens hoteller merker effekten av coronaviruset.
Publisert:

Nordic Choice melder at bestillingsraten har sunket med 50 prosent og at hotellkjeden nå «vurderer bemanningen» som et resultat av coronaviruset.

«På grunn av sterkt reduserte reiser og færre gjennomførte større arrangementer, tar Nordic Choice Hotels nå tiltak for å sikre jobbene på lang sikt», skriver selskapet i en pressemelding.

Hotellkjeden skriver at det er for tidlig å si om personalet vil måtte permitteres og deretter hvor mange det kan være. «Basert på gjennomgangen som nå gjøres, kan det kreves permittering», heter det i meldingen.

«Håpet er at den kraftige nedgangen på grunn av Corona vil bli dempet i løpet av de kommende ukene, og at effektene dermed vil bli dempet», skriver selskapet.

Meldinger om permitteringer i Sverige

Tidligere lørdag kom det meldinger om at Stordalens Clarion Hotel Post i Göteborg må permittere.

– Det er på grunn av usikkerheten som råder i markedet nå og at belegget har avtatt kraftig de siste ukene, da reisende har uteblitt på grunn av coronaviruset, sier hotellsjef Sara Lake til den svenske radiokanalen P4.

Hun sier til Göteborgs-Posten at hun følger situasjonen «dag for dag», og at «mange i reisebransjen står i samme situasjon».

25 av de 200 ansatte skal være berørt av permitteringen på Clarion Hotel Post, ifølge radiokanalen.

Les på E24+

Den neste Stordalen

Hotellet er en del av Clarion-kjeden, der Petter Stordalens Nordic Choice har franchiserettighetene i Norden. Det tidligere posthuset rett ved sentralstasjonen i byen har blitt omgjort til et hotell med eget spa og basseng på taket.

Choice-konsernet har totalt 13.975 ansatte, ifølge årsrapporten for 2018.

Publisert: