Krise for svensk bloggdronning: – Kunne gått konkurs

Kosmetikkselskapet til en av Nordens største bloggere måtte dra i håndbremsen etter å ha vært nær konkurs.

Publisert: Publisert:

Isabella Löwengrip har i over et tiår vært en av Nordens største bloggere, og har brukt mye av sin tid på å bygge opp næringsvirksomhet hun tjener store penger på.

I et blogginnlegg skriver hun at kosmetikkselskapet hennes, Löwengrip Beauty, har hatt et svært tøft 2019. Flere svenske medier omtaler blogginnlegget fredag.

– Hadde saker og ting gått som vi/jeg hadde tenkt, hadde salget av Löwengrip Beauty gått bedre internasjonalt akkurat nå. Vi kunne brukt mitt content-team i Löwengrip Invest bedre og selge de tjenester vi allerede har inhouse til andre kunder, skriver Löwengrip i innlegget.

Etter at selskapet i fjor omsatte for 84 millioner svenske kroner, forventer det i år å selge for mellom 40–50 millioner svenske kroner.

– Det internasjonale fokuset gjorde at vi tapte på hjemmemarkedet, og nå vil jeg gjøre det om og gjøre det rett. Skandinavia er vårt viktigste marked, skriver Löwengrip.

– Alt gikk feil

Hun forklarer den internasjonale fiaskoen med at de ikke klarte å få inn kapital som kunne bidra til markedsføring. Dette skyldes blant annet at hun mente det kjentes feil, og at det må kjennes rett før hun selger aksjer til selskapet sitt.

– I stedet gikk alt feil. Salget i USA og Australia løsnet ikke, og det ble en for dyr handel, og den investeringen vi har gjort med våre egne penger fungerte ikke, skriver hun.

For å bøte på problemet forsøkte hun å lage en internasjonal merkevare rundt egen person, men dette fungerte ikke. Dermed begynte pengene raskt å løpe ut av sparekontoen. Noe som gjorde at selskapets ledelse i september bestemte å dra i håndbremsen.

– Vi tar ikke mer risiko, hadde vi ikke vendt skuten og hadde vi ikke gjort noe hadde all min kapital blitt spist opp og til slutt hadde vi gått konkurs, skriver Löwengrip.

Hun avslutter innlegget med at hun antar at hun i fremtiden vil se tilbake på at det var en riktig beslutning, selv om det tar på selvtilliten.

Löwengrip har ikke besvart Aftonbladets henvendelser

Les også:

Hele blogginnlegget til Löwengrip
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om