Jobbytter

Stjerneforvalter Vegard Søraunet går til John Fredriksen

Etter 15 år som forvalter og investeringsdirektør i Odin, skal Vegard Søraunet nå sette opp en ny avdeling i John Fredriksens Seatankers Group.

Vegard Søraunet hadde stor suksess med fondet Odin Sverige, som jevnlig slo referanseindeksen. Nå skal han jobbe under John Fredriksen.
  • Pål A. Solheimsnes
Publisert:

I Seatankers skal Søraunet ha som hovedoppgave å sette opp en ny avdeling i konsernet, med langsiktige investeringer og aktivt eierskap utenfor shipping og offshore.

– Vi er veldig fornøyde med å ha Vegard ombord. Seatankers sitter i dag på mye kompetanse og tilgang på mange interessante investeringsmuligheter. Selv om vi til enhver tid har mye fri kapital tilgjengelig, så er det mange gode muligheter vi må la gå, sier Kathrine Fredriksen i en pressemelding.

– Tanken er at vi utnytter dette i det nye selskapet og at det åpnes opp for ekstern kapital.

Les på E24+

Småsparere kan ta grep for å unngå utbyttekuttet på børsen

Søraunet var i mange år forvalter og investeringsdirektør i Odin. Søraunet forlot Odin etter 15 år i fondsforvalteren i juni.

– Det er aktivt eierskap og langsiktig verdiskaping, som er min store interesse. Å få muligheten til å ta dette til neste nivå med en ny struktur under Seatankers, er en fantastisk mulighet, sier Vegard Søraunet i meldingen.

– Seatankers-systemet representerer et unikt investeringsmiljø, og har etter min mening de rette forutsetningene for et enda mer aktivt, strategisk og finansielt utøvende eierskap

Eier store verdier

Søraunet startet i sin nye jobb 1. september, og skal bruke tiden frem mot nyttår til å sette opp den nye avdelingen og bygge et nytt investeringsteam.

Seatankers er kontrollert av Fredriksen Family Trusts. De eier store aksjeposter i en rekke selskaper notert på Oslo Børs, som Mowi, Frontline, Golden Ocean, Seadrill og Norwegian Property. De har også mye eierskap innenfor shipping og offshore.

– Vegard har vist gjennom sin tid i ODIN, at han er en av Nordens fremste forvaltere. Han er veldig analytisk anlagt, kan risikostyring og har veldig god kjennskap til selskaper utenfor råvare- og shippingmarkedene, noe som blir viktig for Seatankers i tiden fremover, sier administrerende direktør Tor A. Svelland i Seatankers Group i meldingen.

Stjerneforvalter

Vegard Søraunet var i flere år forvalter for det svært vellykkede Odin Sverige, som jevnt og trutt slo referanseindeksen mens han ledet forvaltingen. Han var investeringsdirektør i Odin fra 2017, og forvaltet samtidig fondene Odin Sverige, Odin Norden og Odin Aksje.

Vegard Søraunet begynte i Odin som analytiker i 2006. Før dette jobbet han i PwC.

Han forlot Odin før sommeren, og en rekke forvaltere i Odin har senere fulgt etter han ut døren.

Les på E24+

Frykter inflasjonsspøkelset: Laster på med gull, bitcoin og whisky

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Jobbytter
  2. John Fredriksen
  3. Odin-fondene

Flere artikler

  1. To direktører og to forvaltere har forlatt Odin på under ett år

  2. Vegard Søraunet etablerer Aeternum Capital for John Fredriksen - har allerede milliongevinst

  3. Tar ut 20 millioner etter første år som sjef i Fredriksen-fond

  4. Witzøe-selskap selger alle Medistim-aksjene: John Fredriksen-fond kjøper for 458 mill.

  5. Tor A. Svelland slutter i Fredriksens Seatankers Group