Scandic Norge: Nedbemanner med 1000 årsverk

Scandic Norge er i en svært krevende situasjon på grunn av coronakrisen. Nå nedbemanner hotellkjeden med om lag 1000 årsverk.

Det er usikkert hvor mange ansatte som berøres av kuttene i Scandic, men det er bekreftet at rundt 1000 årsverk skal bort.
 • Karoline Johannessen Litland (Bergens Tidende)
 • Sindre Hopland
Publisert:

– Vi synes dette er en veldig tung dag, sier Asle Prestegard, fungerende administrerende direktør i Scandic Norge til E24 og fortsetter.

– Vi har god dialog med tillitsvalgte, og vi har informert de ansatte nå i morgentimene, sier han.

Alle deler av landet kommer til å bli berørt av nedbemanningen. Coronaviruset har fått store konsekvenser for reiselivsnæringen både i Norge og internasjonalt. Krisen har rammet Scandic Norge hardt økonomisk, og de siste månedene har de fleste hotellene vært helt eller delvis stengt.

Som en følge av den økonomiske situasjonen og bortfall av arbeidsoppgaver har selskapet besluttet å nedbemanne med ca. 1000 årsverk.

– Når ble beslutningen om nedbemanningen tatt?

– Dette er ting vi har jobbet med den siste tiden, og ikke noe vi har gjort brått. Dette er en vanskelig beslutning vi har brukt tid på, sier Prestegard.

Han forteller at mange deler av virksomheten over hele Norge kommer til å bli berørt. Han vil jobbe med detaljene gjennom sommeren.

Ifølge selskapets årsrapport hadde selskapet 5600 ansatte i Norge i 2019.

Les på E24+

Møt Norges konkurskonge

Les på E24+

Dette er konkurstegnene du må vite om

– Ønsket å unngå dette

Norske hotellkjeder har i flere uker uttalt at det vil komme nedbemanninger som følge av coronasituasjonen, samt at permitteringsordningen ikke forlenges, noe som har vært en kampsak i bransjen.

Fungerende administrerende direktør Asle Prestegard sier man nå «tilpasser virksomheten til den nye hverdagen».

– Dette er noe vi ønsket å unngå, sier han.

Hotellsjefen sier det er for tidlig å si noe om hvor mange personer som til slutt vil rammes av kuttene.

På spørsmål om hotellkjeden noensinne kommer tilbake igjen på samme nivå som før coronakrisen med tanke på antall ansatte, sier han:

– Vi håper vi kommer tilbake igjen, men dette vil ta lang tid. Vi påvirket av restriksjonene, og vi må tilpasse oss en ny hverdag. Det er mange åpne spørsmål akkurat nå, og det er for tidlig å si når vi er tilbake der vi var før. Men dette vil ta tid.

Nedbemanningsprosessen vil starte i august og får konsekvenser for flere deler av Scandics virksomhet. Nå håper Prestegard politikerne fortsetter å vise handlekraft, og at reiselivsbransjen får nødvendig hjelp i den utfordrende tiden som kommer.

– Vi er takknemlige for støtten vi har fått så langt. Den har hjulpet oss å dekke noen av våre faste og uunngåelige utgifter. Nå vil det blant annet være viktig at myndighetene fortsetter med støtteordninger og kommer med lettelser i midlertidige restriksjoner slik at vi kan ta oss gjennom krisen og beholde så mange medarbeidere som mulig i tiden som kommer, sier Prestegard.

Asle Prestegard, fungerende administrerende direktør i Scandic Norge, kutter 1000 årsverk som følge av coronakrisen.
Les også

Nordic Choice varsler masseoppsigelser med mindre permitteringsordningen forlenges

Les også

Støres bønn til Solberg: Forleng permitteringstiden nå

Stengte 60 hoteller

Da E24 snakket med Scandic i mars, hadde konsernet stengt ned 60 hoteller i Norge.

Totalt har Scandic 86 hoteller i landet, og konsernet har fått til sammen 83,7 millioner kroner i kontantstøtte fra staten for bortfall av inntekter i mars og april.

– Hvor mye sparer konsernet på denne nedbemanningen?

– Mer detaljer om det kommer etter sommeren, men vi kan ikke kommentere tall akkurat nå på hvor mye vi sparer, sier Prestegard.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Coronaviruset
 3. Scandic
 4. Hotell

Flere artikler

 1. Scandic-tillitsvalgt varsler kamp: – Vi godtar ikke nedbemanningen

 2. Scandic snur: Vil revurdere omfang av masseoppsigelser

 3. Scandic står fast ved masseoppsigelser

 4. Scandic sier opp 1.000 årsverk: Vil ikke si hvor det skal kuttes

 5. Krever stans av statsstøtte til Scandic etter oppsigelsesvarsel