Hotellkonsernet Maribel slås konkurs

Det norske hotellkonsernet Maribel har fulle hoteller, men melder tirsdag oppbud. Konkursen vil trolig ha minimal effekt for ansatte og gjester, tror Maribels kommunikasjonsdirektør Erlend Ellingsen.

LOKAL KONKURS: First Hotel Grims Grenka i Oslo er blant dem som påvirkes av Maribel-konkursen
  • Mads Yksnøy
  • Hans Jordheim
Publisert:

Det store norske selskapet har siden 2018 stått for driften av rundt 50 hoteller under merkenavnene First Hotels, Moxy og Courtyard by Marriott. Nå må hotellkonsernet gi seg, mens hotellene er fulle og har positiv kontantstrøm, skriver Dagens Næringsliv tirsdag.

Allerede før koronakrisen slo til i mars, kunne selskapet melde om store underskudd, i tillegg til brudd med lånebetingelsene.

– Vi har jobbet iherdig siden i fjor høst for å få til en langsiktig finansiering med våre tre hovedkreditorer Vastint, Host og Marriott. Dessverre kom vi ikke i mål med dette før koronakrisen slo inn, sier sjef i Maribel-konsernet Pål Mørch til DN.

– Minimal effekt for gjestene

Erlend Ellingsen, kommunikasjonsdirektør i Maribel, bekrefter til E24 at veien framover er usikker.

– Maribel driftet hoteller og hadde ingen hotelleiendommer. Det er derfor opp til de forskjellige gårdseierne samt bostyrer hva som skal skje videre, sier han.

Ellingsen antar at de hotellansatte ikke vil berøres i vesentlig grad av konkursen, og understreker at også gjestene prioriteres høyt.

– Dette vil sannsynligvis kun ha en minimal effekt for gjestene våre. Men igjen, dette er opp til bostyrer og gårdseierne og deres fremtidige planer.

Bostyrer i oppgjøret, Egil Hatling, melder tirsdag kveld om at møte med eiere fortsatt pågår. De har ikke kommet fram til en løsning, men understreker at målet er videre drift av hotellene.

–Blir det en sømløs overgang mellom ledelsene?

–Det vet jeg ikke. Vi gjør vårt beste for at det skal gå så sømløst som mulig, sier Hatling.

Det er i første omgang meldt oppbud i selskapet Tribe Hotel Management, som er morselskap for en vesentlig del av hotellvirksomheten. Tribe Hotel Management har mottatt totalt 7,8 millioner i kontantstøtte de siste tre månedene, ifølge oversikten fra Skatteetaten.

Nyetablert konsern

Pål Mørch er sikker på hva som er grunnen til konkursen.

– Det er veldig trist det hele – og vi kan definitivt slå fast at konkursen er coronarelatert. Nei, vi var ikke friske og raske før corona, men vi var i ferd med å rydde opp i en rotete finansiell situasjon og mente absolutt konsernet hadde livets rett, sier han til DN.

Hotellkonsernet Maribel ble etablert like før nyttår 2018 da hotellgründer Asmund Haare og hans kjede First Hotels slo seg sammen med drifts- og hotellutviklingsselskapet Belvar, som gjennom et samarbeid med Vastint Hospitality har inngått avtale om å utvikle nye hoteller i Europa for amerikanske Marriott.

Haare eier 33,3 prosent av Maribel-konsernet. Resten er eid av Belvar-eierne Rune Firing og Mads Jacobsen.

Maribel-konsernet eier også møte- og kongresselskapet X Meeting Point. Dette selskapet har fått totalt 8,5 millioner kroner i kontantstøtte under coronakrisen.

Hotellkonsern ble etablert i 2018. Nå er de konkurs E24-spesial: Coronaviruset
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Koronaviruset
  2. Hotell
  3. Konkurs

Flere artikler

  1. Nye Maribel-selskaper melder oppbud: 20.000 kvadratmeter stort hotell- og konferansesenter er konkurs

  2. Maribel-konkursen: – Håper vi får på plass en løsning i neste uke

  3. Løsning i boks for fire Maribel-hoteller

  4. Petter Stordalen tar over konkurshotell i Bergen

  5. Maribel-konkurs: Disse norske hotellene rammes