Avis: Vil utstede arrestordre på enda en Wirecard-topp

Filippinske myndigheter leter etter Wirecards tidligere driftsdirektør. Ifølge Handelsblatt ønsker Tyskland å arrestere han.

  • Ine Brunborg
Publisert:

Tyske myndigheter ønsker å utstede en arrestordre på den tidligere driftdirektøren i Wirecard, Jan Marsalek, ifølge tyske Handelsblatt. Han ble suspendert fra stillingen sin i forrige uke.

Nyheten er foreløpig ikke bekreftet. Påtalemyndigheter i München har ikke kommentert saken overfor Reuters, som gjengir opplysningene. Det har heller ikke Marsaleks advokat.

Samme dag har myndighetene på Filippinene startet å lete etter den tidligere driftsdirektøren, i forbindelse med etterforskningen av Wirecard.

Den filippinske justisministeren, Menardo Guevarra, sier til Financial Times at landet har startet søk etter personer som «angivelig er involvert i Wirecard-svindelen».

– Vi har prøver også å finne ut om Wirecards driftsdirektør, Jan Marsalek, er på Filippinene. Hvis han blir funnet her, skal vi inkludere han i etterforskningen, sier Guevarra til avisen.

Ifølge Reuters har ministeren også uttalt at Marsalek reiste til Filippinene i mars, og at han «fortsatt kan være her».

Den tyske avisen Süddeutsche Zeitung har også meldt at Marsalek kan ha reist til hovedstaden Manila, men at han ikke skal være på flukt, med henvisning til «venner av han».

Les også

AFP: Tidligere Wirecard-sjef arrestert

Les også

Børskollaps for skandalerammede Wirecard

Toppsjefen arrestert

Meldingene kommer dagen etter at det kom frem at Wirecards tidligere toppsjef, Markus Braun, ble arrestert mandag kveld. Han ble løslatt mot kausjon tirsdag, ifølge britiske og amerikanske medier.

Wirecard, som de siste årene har blitt møtt med flere anklager om uregelmessigheter i regnskapene, meldte i forrige uke at 1,9 milliarder euro har «forduftet» fra balansen.

I utgangspunktet viste selskapet til at de forsvunne milliardene var plassert i de to filippinske bankene BDO Unibank og Bank of the Phillipine Islands, men disse bankene har avvist at de har Wirecard som kunde.

Denne uken har selskapet meldt at pengene sannsynligvis ikke eksisterer.

Wirecard-aksjen har falt kraftig etter meldingene om de manglende pengene. Tirsdag ettermiddag er aksjen ned 23,65 prosent.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Wirecard
  2. Lov og rett
  3. Tyskland

Flere artikler

  1. Wirecard søker om konkursbehandling

  2. FT: Wirecard-topp ville danne milits på 15.000 mann i Libya

  3. AFP: Tidligere Wirecard-sjef arrestert

  4. Tysk aksje stupte etter påstander om juks: Oljefondet kan ha tapt 1,1 milliarder

  5. Drama i Merkur-selskap: Lifecare-partner kobles til gigantskandale