H&M stenger 13 butikker i Kina etter virusutbrudd

Den svenske kleskjeden har i likhet med Ikea, Starbucks og McDonalds stengt sine butikker nær den kinesiske byen Wuhan.

EYEPRESS
 • Ine Brunborg
Publisert:

Den svenske kleskjeden H&M har stengt flere butikker i Kina som følge av utbruddet av coronaviruset. Flesteparten ligger i Wuhan, en kinesisk storby i Hubei-provinsen, der utbruddet trolig startet.

Det melder svenske SvD Næringsliv.

– Vi har for tiden stengt 13 butikker i regionen, hvorav 9 ligger i Wuhan, sier talsperson ved H&M, Ulrika Isaksson, til avisen.

Fra før har også det svenske møbelhuset Ikea stengt sitt varehus i Wuhan, der deres 500 ansatte i området blir hjemme i to uker. Ingen av dem skal være smittet.

Avisen har kontaktet til sammen tolv svenske selskaper som er aktive i området, blant annet Ericsson, Volvo og Scania. Ingen av dem rapporterer om at deres ansatte har blitt rammet av viruset, eller at produksjonen har blitt påvirket.

Les også

Les mer: Mener Oslo Børs er mer virusutsatt enn andre børser

Stengt under nyttårsfeiring

Samme dag har også den amerikanske kaffekjeden Starbucks stengt ned alle sine utsalgssteder i Hubei-provinsen. Kafeene skal holde stengt i en hel uke under feiringen av kinesisk nyttår som begynner denne helgen.

Tidligere har også McDonalds stengt restauranter i fem kinesiske byer, først omtalt av Reuters. Restaurantene ligger i området som er i sentrum av utbruddet, deriblant i Wuhan.

Les også

Les mer: Legemiddel-aksjer fikk fart etter utbrudd av sykdom i Kina

– Kampen mot viruset skal vinnes

Hittil er 41 personer bekreftet døde og rundt 1.300 er bekreftet smittet av coronaviruset. De kinesiske myndighetene har satt i gang flere tiltak, deriblant strenge reiserestriksjoner og hastebygging av sykehus, for å bremse spredningen.

Kinas president, Xi Jinping, har lørdag advart om at virusets spredning akselererer og at landet står overfor en alvorlig situasjon, melder NTB.

Han mener samtidig at landet kan beseire viruset.

– Så lenge vi har høy selvtillit, samarbeid, forebyggende tiltak og behandling, og detaljerte retningslinjer, skal vi definitivt være i stand til å vinne kampen, sa Xi på et møte i det kinesiske politbyråets stående komité lørdag, ifølge det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

Les mer:

Den svenske har også kontaktet industrikonsernet Alfa Laval og lastebilprodusenten Assa Abloy
Les også

Asiatiske børser stengte ned etter virusfrykt

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. H&M
 3. Scania
 4. Ericsson
 5. Wuhan
 6. Kina
 7. Sverige

Flere artikler

 1. Passasjerfall og stengte butikker i Kina etter virusutbrudd

 2. Wuhan-viruset har tatt livet av flere enn Sars

 3. Ikea stenger halvparten av butikkene i Kina

 4. 56 millioner berørt av reisebegrensninger i Kina

 5. «Virusfaste» kinesiske turister i Norge: Vil ikke hjem nå