Nærmer seg mulig kjøper: – Håper å få et endelig bud innen kort tid

Konkursrammede Teknikmagasinet er i samtaler med eieren av «Sveriges ledende Apple-forhandler».

KONKURS: Teknikmagasinet gikk konkurs onsdag i forrige uke. Kjeden har rundt 30 butikker i Norge. Her fra Byporten i Oslo.

Ine Brunborg // E24
Publisert:,

Svenske Teknikmagasinet, som eier 100 prosent av den norske virksomheten, gikk konkurs i forrige uke.

Nå har det kommet en mulig kjøper. Det svenske selskapet Ambia Trading Group har lagt inn et indikativt bud på konkursboet, ifølge en melding fra fredag​​​.

Ambia eier blant annet butikkjeden Digital Inn, som beskriver seg selv som Sveriges ledende Apple-forhandler.

Bostyrer Bo Söder skriver i en epost til E24 tirsdag at Ambia for tiden samler ytterligere informasjon om selskapet og dets eiendeler.

– Vi håper å få et endelig bud innen kort tid, skriver Söder.

Söder påpeker at den norske virksomheten fortsetter som tidligere.

30 norske butikker

Ambia er notert på den svenske børsen Spotlight (tidligere Aktietorget). Selskapet har også virksomhet innen distribusjon, grossisthandel og logistikk.

Ifølge bostyrer var det ikke kommet bud fra andre selskaper per mandag.

Administrerende direktør Ulrika Göransson i Teknikmagasinet opplyste etter konkursen at de rundt 30 norske butikkene foreløpig ikke er berørt.

E24 har ikke lyktes å få kontakt med Teknikmagasinet-sjef Ulrika Göransson tirsdag.

Teknikmagasinet meldte etter konkursen at aktører i detaljhandelen har vist interesse for selskapet, og at eieren derfor venter at bedriften kan bli overtatt under konkursbehandlingen.

Omsetningsfall

Teknikmagasinet har hatt økonomiske problemer i Sverige over flere år, og har de siste årene vært gjennom flere runder med restrukturering.

For rundt to år siden gikk Peter Gyllenhammar AB inn som ny eier i Teknikmagasinet. Den nye eieren tilførte ny kapital og gjennomførte endringer for å redde selskapet. Samtidig har selskapet satset på reparasjon av mobiltelefoner for å øke omsetningen.

«Butikkhandelen har likevel blitt rammet av en fortsatt fallende omsetning og økende leie – samtidig som en svakere svensk krone har fordyret vareinnkjøpene fra utlandet – så til tross for stor innsats fra ny ledelse har det ikke vært mulig å drive lønnsomt», skrev Teknikmagasinet i en melding om konkursen.

Her kan du lese mer om