Q-meieriene vil ta over melkeleveranser når Tine flagger ut

Når Tine flytter deler av produksjonen av Jarlsberg-ost til Irland, øker melkeoverskuddet. Q-meieriene ønsker å ta over melken.

VIL HA MER: Q-meieriene ønsker å ta over mer melkeoverskudd når Tine flytter deler av produksjonen sin utenlands, og håper dette kan styrke konkurransen i meierimarkedet.

Foto: Gisle Oddstad VG
  • NTB
Publisert:

Ifølge Dagens Næringsliv har Q-meieriene, som er eid av Kavlifondet, en tomt på Jæren der de håper å reise et stormeieri som kan ta seg av deler av melkeoverskuddet.

– Kavli og Q er norskeide selskaper som vil satse hvis vi får konkurransefremmende tiltak, sier styreleder Karl Johan Ingvaldsen.

– Vi har fått fram flere bestselgere, men vi må bli større for å gi Tine reell konkurranse.

Tine hilser initiativet velkommen.

– Q-meieriene kjøper jo allerede mange millioner liter melk av Tine Råvare i dag så det er bare positivt om de ønsker mer melk og styrker norsk melks konkurransekraft, sier Tines kommunikasjonsdirektør Lars Galtung.

Les også

Planlegger Jarlsberg-fabrikk i Irland - høvler bort norsk eksportproduksjon

Grunnen til at Tine flagger ut produksjonen av Jarlsberg er at eksportstøtten fra myndighetene skal fases ut i løpet av 2020. Det vil ifølge selskapet selv gjøre eksport av osten ut av Norge ulønnsom.

Når produksjonen i Irland er i gang vil det kun være Jarsberg-osten som selges til det norske markedet som produseres i Norge. Dette kom fram i børsmelding fra Tine i mai i fjor.

– Vi har en utredning gående nå på vår produksjon av faste produkter. Det er umulig å si om dette får noen virkning for norske arbeidsplasser i det hele tatt. Dette er fire år frem. Vi ser at det norske meierimarkedet øker, og vi skal gjøre det vi kan for å ta vår del av økningen, sa styreleder Trond Reierstad i Tine til E24 for et år siden.

Les også

Expert skifter navn til Power

Les også

Tine varslet Økokrim om leverandør: Utelukker ikke at de selv har gjort noe galt

Les også

Bønder får stor etterbetaling fra Tine

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Q-Meieriene AS
  2. Næringsliv
  3. Tine

Flere artikler

  1. Tine skal bygge meieri for norsk ost i Irland

  2. Forseinking i Irland kostar Tine 10 millionar kroner i månaden

  3. Tine kutter 400 årsverk – skal spare én milliard kroner

  4. Annonsørinnhold

  5. Tine vurderer å legge ned tre meierier – 150 ansatte kan miste jobben

  6. Tine i krangel om Jarlsberg-ost fra Irland