Katharina Andresen til Nettavisen: – Jeg føler ikke at jeg har gjort noe galt

Mandag har Ferd-arving og Norges rikeste kvinne Katharina Andresen sin første arbeidsdag i Innovasjon Norge.

ANSATT UTEN UTLYSNING: Norges rikeste kvinne Katharina Andresen ble ansatt i Innovasjon Norge i en seks måneders deltidsstilling etter å ha henvendt seg til sjef Anita Krohn Traaseth med spørsmål om praktikantopphold.

Foto: foto foto
  • Ingvild Sagmoen
Publisert: Publisert:

Debatten har rast rundt Innovasjon Norge den siste uken, etter at det ble kjent at det statlige selskapet har ansatt Ferd-arving Katharina Andresen uten å lyse ut stillingen.

Andresen mener hun ikke har brutt noen spilleregler ved å henvende seg til Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth å spørre om jobb:

– Jeg føler ikke at jeg har gjort noe galt. Men jeg skjønner at det er en sår sak og at det påvirker mange. Så jeg skjønner at folk reagerer, sier Andresen til Nettavisen på vei inn i kontorene til Innovasjon Norge mandag morgen.

Mandag var Andresens første arbeidsdag i Innovasjon Norge.

Det er første gang Andresen uttaler seg til pressen etter at ansettelsen ble kjent gjennom et intervju i Dagens Næringsliv for snart to uker siden.

Les også

Fra Traaseth-e-post til jobb: Slik kastet Innovasjon Norge seg rundt da Norges rikeste kvinne søkte jobb

I en Twitter-melding 24. juni skrev hun imidlertid følgende:

«Ung kvinne som ønsker å gjøre noe positivt ut av posisjonen sin = blir hengt ut og tråkket på av voksne mennesker. Wow».

– Det er ikke så mye jeg kan si annet enn at jeg følte meg tråkket på. Det var en følelse jeg hadde. Men jeg har nå fått mye mer innsikt i saken og skjønner at det er ting som kanskje skulle vært gjort annerledes, sier Andresen til Nettavisen mandag.

Kastet seg rundt etter henvendelse

Etter å ha henvendt seg til Innovasjon Norge gjennom Traaseth, fikk Andresen først et tilbud om jobb i ti måneder. Jobbtilbudet ble senere justert ned til et halvt år. Dermed kommer selskapet innenfor en såkalt administrativ ansettelse som ikke trenger å lyses ut.

E-poster E24 har fått innsyn i, viser hvordan Traaseth videresendte henvendelsen fra Andresen til HR-avdelingen, hvorpå de kastet seg rundt og fikk utformet et fleksibelt jobbtilbud, hvor målet blant annet skulle være at Andresen fikk «god erfaring».

Fredag holdt Innovasjon Norge styremøte, hvor Traaseth blant annet orienterte styret om ansettelsen av Andresen.

I etterkant av styremøtet ble det klart at internrevisor i Innovasjon Norge skal gjennomgå ansettelsen, etter forslag fra Traaseth selv.

Les også

Tillitsvalgt i Innovasjon Norge: – Håper ledelsen tar lærdom av dette

Les også

Styreleder: – Internrevisor skal gjennomgå Andresen-ansettelsen

Les også

LO forsvarer Traaseth

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Innovasjon Norge

Flere artikler

  1. – Vi er villig til å endre praksisen

  2. Krohn Traaseth kom bakveien til styremøte

  3. Innovasjon Norge utsetter oppstart for Ferd-arving Katharina Andresen

  4. Annonsørinnhold

  5. Traaseth anbefalte Andresen «å se på» internship hos Innovasjon Norge

  6. Næringsministeren presses om nytt Innovasjon Norge-bråk