Tine sliter med smørimporten

Langt over en måned etter at det ble konstatert smørkrise i landet, er det fortsatt tomt for smør i butikkhyllene. Nå sliter Tine også med å importere nok smør fra utlandet.

TOMT: Her på Coop Mega på Bislett i Oslo er det tomt for smør - som i mange andre norske dagligvareforretninger om dagen.
Publisert: Publisert:

En uke etter at Statens landbruksforvaltning (SLF) satte ned tollsatsen på smør har TINE bare fått tak i 40 tonn fra utlandet, ifølge NRK.

– Vi har faktisk forsøkt å importere mer, men det er sånn at smørlagrene i Europa er også historisk lave, sier konserndirektør Elisabeth Morthen i Tine.

Lavere melkeproduksjon og lavkarbotrenden har sammen ført til at Tine ikke har klart å levere nok smør til å dekke etterspørselen. Tollsatsen på smør ble satt ned for å sikre nok smør i butikkene fram til jul.

Les også: TINE får smør-kritikk av Brekk

Selv om Tine ikke klarer å få tak i nok smør fra utlandet har konkurrenten Synnøve Finden likevel fått tak i flere hundre tonn med belgisk smør, opplyser salgsdirektør Harald Bjerknes.

– Det er i hvert fall det en liten aktør klarer å gjøre på kort sikt, slik at den norske forbrukeren får smør til jul, sier han.

Les også: Melkebønder mener smørmangelen kunne vært unngått

Publisert:
Gå til e24.no