Storebrand nekter ansatte å fly med Ryanair

Storebrand nekter ansatte å fly med Ryanair i jobbsammenheng.

MÅ BRUKE ANDRE FLYSELSKAPER: Ansatte får ikke fly med Ryanair etter selskapet ble fjernet fra Storebrands investeringsportefølje.
  • Sophie Lorch-Falch
Publisert:

Storebrands 2.221 ansatte (2012) må derfor bestille flyturen fra andre operatører hvis de skal på jobbreise.

Les også: Kabinforeningen: - Bjørn er en bedre eier enn de andre

- Kan ikke handle med Ryanair

I tillegg er flyselskapet fjernet fra konsernets investeringsportefølje. Storebrand vil ikke opplyse når ekskluderingen ble vedtatt.

- Totalt 120 selskaper har vi valgt å ikke investere i. Vi har utelukket de verste fordi de driver business vi ikke kan stå inne for. De har med andre ord ikke forstått hva det vil si å styre selskapet på en bærekraftig måte. I tråd med Storebrands verdier utelukker vi disse, sier Storebrands bærekraftsjef, Stina Billinger, til E24.

Billinger forklarer at det ville fremstått dobbeltmoralsk om de ansatte fortsatte å benytte seg av Ryanair til jobbreiser, når flyselskapet er svartelistet av arbeidsgiveren.

- Vi vil ikke på noen som helst måte handle med selskap vi har utelukket fra vår investeringsportefølje, forteller hun til E24.

Les også: Piloter raser over ansettelsesmetoder

Krever bærekraft

Hun vil ikke oppgi grunnen til at Ryanair ble utelukket, utover at selskapet ikke lever opp til minimumskravene til bærekraftspraksis.

- Vår policy er å påvirke og føre direkte dialog med selskapet og ikke via media, sier hun.

RYANAIR ER UØNSKET: Leder for bærekraft i Storebrand, Stina Billinger.

I 17 år har Storebrand jobbet for å gjøre bærekraft til en integrert del av kjernevirksomheten. Siden 2006 har selskapet blitt ranket som et av verdens mest bærekraftige selskaper.

- Vi investerer i selskaper med godt økologisk fotavtrykk. Vårt verdigrunnlag er ikke gjenstand for forhandlinger, men vi forsøker å skape en god dialog med selskapene for å påvirke dem. Hvis ikke det fører frem så utelukker vi verstingene.

- Rykter eller spekulasjoner

Kommunikasjonsjef i Ryanair, Robin Kiely, er ordknapp når E24 konfronterer han med boikotten.

Til tross for at han får bekreftet informasjon om at Storebrand har utestengt Ryanair, ønsker han ikke å kommentere opplysningene.

- Vi kommenterer ikke rykter eller spekulasjoner, skriver han i en e-post til E24.

Kommunikasjonsjef i Ryanair, Robin Kiely.

Les også: LO truer Norwegian med boikott

«Ryanair be fair»

Storebrand er ikke det førstemann til å svarteliste flyselskapet.

Den internasjonale transportorganisasjonen startet boikottkampanjen «Ryanair be fair», i solidaritet med de ansatte i Ryanair.

YS-foreningen Parat, som er den største arbeidstakerorganisasjonen innen norsk luftfart, var den første organisasjonen som vedtok boikott av Ryanair.

LO, Fagforbundet, og Norsk Transportarbeiderforbund sluttet seg til kampanjen i 2010, og oppfordret sine medlemmer til å benytte andre flyselskaper inntil Ryanair-ansatte får bedre arbeidsvilkår.

«Inntil ansatte i Ryanair kan organisere seg og opprette kollektive avtaler, vil Norsk Transportarbeiderforbund kjøpe tjenestereiser for sine ansatte og tillitsvalgte i andre flyselskap som har organiserte arbeidstakere og kollektivt opprettet tariffavtale. Norsk Transportarbeiderforbund oppfordrer også alle ved private reiser å benytte andre flyselskaper enn Ryanair», het det i vedtaket fra forbundsstyret.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. - Prinsippløstav Etikkrådet

  2. 600 millioner oljekroner forblir i Ryanair

  3. Europeiske pilotforeninger ut mot Ryanair: Krever bedre arbeidsvilkår for pilotene

  4. Ryanair krever EU-granskning av konkurrenter

  5. SAS knabber piloter fra billigselskapene