Nortura kutter 300 i administrasjonen

Nesten 4 av 10 i Norturas administrasjon må gå fra jobben sin.

SKAL KUTTE MER: Konsernsjef Geir Olav Opheim lover nye kutt i Nortura.
Publisert:

Nortura kutter 37 prosent av administrasjonen fram til 2012 for å bedre økonomien i konsernet.

Nortura har behov for å øke lønnsomheten i konsernet med 2,5 milliarder kroner innen utgangen av 2012. Onsdag melder konsernet at de har ambisjon om å kutte 300 av 820 årsverk innen fagfeltene personaladministrasjon, økonomi, IKT, driftsstøtte, markedsadministrasjon, samfunnskontakt og medlemsarbeid.

Les også: Nortura kutter 2.000 ansatte

- Vi har kartlagt og sammenlignet alle administrative funksjoner i konsernet med 25 store næringsmiddelbedrifter i Norden. Konklusjonen er krystallklar: Vi har for stor administrasjon og det gir for høye kostnader, sier konsernsjef Geir Olav Opheim i en pressemelding.

Konsernet ser på alle deler av organisasjonen for å forenkle, forsterke og forandre der det er påkrevd, blant annet ved å ha færre medarbeidere, færre fabrikker og færre produkter.

Nortura vurderer også flere strukturendringer i produksjonen både på kort og lang sikt. Konsernstyret vil i styremøte 25. juni ta stilling til ytterligere tiltak for å redusere kostnadene og sikre resultatet for 2009.

- Utfordringene er store, men ikke uoverkommelige. Jeg opplever at både eiere og medarbeidere ser alvoret i situasjonen og er konstruktive i prosessen for å få Nortura på fote igjen, sier konsernsjef Opheim.

Les flere økonominyheter på E24.

Publisert: