INGVAR KAMPRAD: Ikea satser på barneklær i Norge

Ikea skal bygge nordisk gigant på baby- og barneprodukter.

GÅR NYE VEIER: Ikea-eier Ingvar Kamprads private investeringsselskap satser på baby- og barneprodukter i de nordiske landene.

Thord Nilsson/EPA
  • E24
Publisert:

Det Ikea-tilknyttede investeringsselskapet Alipes har kjøpt majoriteten av aksjene i baby- og barneproduktselskapet Reflex, skriver Finansavisen.

Reflex står bak butikkonseptene Barnas Hus, Reflex og Fru Lyng. Det oppkjøpte selskapet vil drive 25 heleide butikker og 75 franchisebutikker i Norge, i det som ellers er en lite konsolidert bransje.

- Jeg er veldig positiv til Alipes inntreden. Vi ønsker å ekspandere, og med denne transaksjonen blir vi den dominerende butikkjeden innen baby- og barneprodukter i Norden, sier Tor-Olav Sunde, en av gründerne som nå har solgt seg ned, til Finansavisen.

Som del av oppkjøpet blir dessuten det svenske barneproduktselskapet Rexinus en del av det "nye" selskapet. Den samlede årsomsetningen anslås til oppunder 850 millioner kroner i 2009.

Investeringsselskapet Alipes finansieres av Inter Ikea (rettighetseiere til Ikea-konseptet) og Ikano (det private selskapet til Ikea-gründer Ingvar Kamprad).

Jobbekspertene:
Er det greit å gå på Ikea når du er sykmeldt?

Les også:
IKEA satser i Kina
Ikea har tjent 150 milliarder siden 2000
Ny bok avslører Ikeas hemmeligheter

LES FLERE ØKONOMINYHETER FRA E24

Publisert:

Flere artikler

  1. Synsam får nye eiere

  2. Nå eier staten halve Hafjell og Kvitfjell

  3. Egmont kutter ti millioner – løsningen er førtidspensjon for 30 ansatte

  4. Annonsørinnhold

  5. Finansavisen: Hurtigruten med kurs mot børsen igjen

  6. Gustav Witzøe med enorm gevinst