Tvenge stiller seg bak Jens P.

Investor og Dagbladets nest største aksjonær, Torstein Tvenge, mener Jens P. Heyerdahls transaksjoner med avishuset er uproblematiske.

GJENVALGT Jens P. Heyerdahl.

  • Jo Andre Aakvik
Publisert:

- Styret har vurdert kjøpet av Ridehuset på Skøyen grundig og 100 prosent ordentlig, og vi står bak den transaksjonen, sier Torstein Tvenge til E24.

Tvenge er selv en stor eiendomsinvestor, og er med sine rundt 20 prosent den nest største eieren i Berner Gruppen, morselskapet til Dagbladet. Tvenge og Jens P. Heyerdahl kontroller dermed til sammen rundt 60 prosent av aksjene i Berner Gruppen.

- Vi eier flere eiendommer på Skøyen selv, og ser ikke den store faren som Dagens Næringsliv ser for seg, sier Torstein Tvenge.

I tillegg til å være store aksjonærer i samme firma, har Tvenge og Heyerdahl også et privat forhold. Tvenges sønn Magnus er forlovet med Heyerdahls datter Marianne.

- Feil pris

Dagens Næringsliv gikk lørdag bredt ut og pekte over 10 sider på at Berner Gruppen de siste årene investert store penger i eiendom og aksjer og at flere av de uheldige transaksjoner er gjort mellom avishuset og dets styreleder Jens P. Heyerdahl.

Les også: Tjente 100 millioner på å kjøre Dagbladet i grøfta

Blant de investeringene Dagens Næringsliv har lagt under lupen er blant annet Berner Gruppens kjøp av Ridehuset på Skøyen for 130 millioner kroner. En pris Tvenge forøvrig mener er feil.

- Tallstørrelsene rundt Ridehuset er feil. Dagens Næringsliv gir uttrykk for å sitte på kjøpskontrakten, og i den grad de gjør det, burde de lese den bedre, sier Tvenge, som ikke vil utdype dette noe mer.

I tillegg til kjøpet av Ridehuset, satte artikkelen i Dagens Næringsliv også spørsmålstegn ved flere andre transaksjoner Jens P. Heyerdahl har gjort på vegne av Berner Gruppen.

- Når det gjelder disse andre transaksjonene, vil jeg ikke uttale meg om dem, sier Tvenge.

Elendige investeringer

Samtidig som mange av Berner Gruppens finansielle investeringene har vist seg å være særdeles ulønnsomme, sliter avisdriften i kraftig motbakke.

Kombinasjonen av dårlige investeringer og elendig avisdrift kan resultere i undergang for selskapet, frykter medieprofessor Rolf Høyer ved Handelshøyskolen BI.

- Nå er den finansielle ryggraden, som skulle bære avisen gjennom dårlige tider, borte, sa Høyer til E24 lørdag.

Les også: Heyerdahl er grovere enn Røkke

Dagbladet har tapt store beløp på investeringer i Scan Geo, Orkla, NHST (som utgir Dagens Næringsliv) og Stepstone. Ifølge Dagens Næringslivs oppslag på lørdag er egenkapitalen i Dagbladet halvert, fra drøyt 500 millioner i 2007 til 250 millioner kroner i fjor.

For flere næringslivsnyheter, les E24.

Publisert:

Flere artikler