Sandvika Storsenter på omsetningstoppen i fjor

Mens omsetningen falt på kjøpesentrene i Oslo i 2013, hadde sentrene i Akershus en høyere vekst enn landsgjennomsnittet. Sandvika Storsenter hadde størst omsetning av alle kjøpesentre i landet i fjor.

STØRST OMSETNING: Sandvika Storsenter hadde størst omsetning av alle kjøpesentre i landet i fjor. Kjøpesentrene i Romerike hadde en vekst på 5,8 prosent.
Publisert: Publisert:

Kjøpesentrene på Romerike sto for den største veksten på 5,8 prosent. Resultatene hos Strømmen Storsenter etter utbygging er hovedårsaken, ifølge Oslo Handelsstands Forening.

I Oslo-regionen var det bare Sandvika Storsenter som hadde mer omsetning enn Strømmen Storsenter i fjor. Begge sentrene er eid av Olav Thon Gruppen. De tre største kjøpesentrene i Norge er i fallende rekkefølge Sandvika Storsenter i Sandvika, Lagunen Storsenter i Bergen og Amfi Moa utenfor Ålesund.

Kjøpesentrene i Follo opplevde en tilbakegang på 1,1 prosent. Det var spesialbutikkene som økte aller mest av detaljhandelsbransjene i kjøpesentrene.

– Vi ser også at sentrenes butikker innen hus og hjem vokste, mens det var noe nedgang for mat og drikke, samt klær, sko og vesker for Oslo og Akershus totalt sett, sier Gunnar Larssen, administrerende direktør i Oslo Handelsstands Forening i en pressemelding.

Les også:

Har shoppet kjøpesentre for 18 mrdSteen og Strøm selger shoppingsentre«Insinuerer at man må ha penis for å komme seg opp og frem her i verden»

Publisert: