OUS brukte 1,4 millioner på unyttig karttjeneste

Oslo universitetssykehus (OUS) har brukt 1,4 millioner kroner på en karttjeneste som finnes gratis på nett. – Jeg angrer som en hund, sier seksjonsleder Anne-Britt Foss.

Publisert: Publisert:

Hun sitter i ledelsen ved Geilomo barnesykehus, en av OUS-avdelingene som har kjøpt tjenesten til Det Norske Kartselskap (DNK).

- Jeg angrer som en hund og føler at jeg har vært lettlurt. Vi bestilte én gang ved å trykke OK på en epost. Det gjaldt å få adressen og logo på et kart med veibeskrivelse og GPS-søk, sier Foss til Aftenposten.

Plutselig rant det inn med regninger for flere adresser, ifølge Foss, som endte med å betale 400.000 kroner. 50.000 kroner ble senere tilbakebetalt fra selskapet.

Ifølge Aftenposten har OUS til sammen brukt 1,4 millioner kroner på DNKs karttjeneste.

- Nytten av denne tjenesten var svært begrenset. Den finnes gratis på nett, innrømmer viseadministrerende direktør Morten Reymert.

Denne uken ga OUS beskjed om at alle avtaler med DNK skal opphøre. Selskapet ønsker ikke å kommentere oppsigelsene overfor Aftenposten, men hevder at Geilomo barnesykehus har brukt karttjenesten flittig.

Tidligere har Aftenposten avdekket at Ahus har brukt 3,7 millioner kroner på selskapets karttjeneste. Også politiet, sivilombudsmannen, Arbeiderpartiet og en rekke skoler skal ha betalt for tjenesten.

Publisert:
Gå til e24.no