Tromsdalstinden solgt for seks mill.

Flere investorer har bladd opp seks millioner for Tromsøs mest kjente fjell.

Bertinussen, Rune Stoltz
  • Erik Samland
Publisert:,

Dette er tre millioner mindre enn hva selgerne forlangte.

Spesiell tomt

Den helt spesielle tomten, som er et yndet utfartsmål for så vel turister som Tromsøs befolkning går fra skytebanen nederst i Tromsdalen og helt opp til toppen av Tromsdalstinden, 1.238 meter over havet.

Det skal være flere enkeltpersoner som har gått sammen om å legge inn bud på Tromsdalstinden. Flere av dem skal ha tilhørighet til Tromsø.

Det skal etter det Bladet Nordlys erfarer være den lokale handelsmannen Ernst Myrbakk som har fremforhandlet kontrakten på vegne av ei større eiergruppe med flere tromsøforretningsmenn involvert på eiersida, melder Nordlys.

Nordnorske hender

Motivet for kjøpet skal etter det Nordlys erfarer være ønsket om å sikre fjellet på nordnorske hender. Det skal per i dag ikke eksistere konkrete utviklingsplaner, verken for fjellet eller tomteparsellene som ligger lenger ned i Tromsdalen.

I salgskontrakten som partene undertegnet i går, er det lagt inn en del klausuler. Etter det Nordlys erfarer har partene blitt enige om at kjøpesummen øker hvis kjøperne får anledning til å tjene penger på eiendommen senere.

Dagens eiere er utflyttede tromsøværinger som bor sørpå. Ifølge Bladet Tromsø har arvingene i en tid ønsket å skille seg med eiendommen.

Flere artikler

  1. - Kan spare ti prosent drivstoff

  2. Facebook vokser med 89 prosent

  3. Boeings nye superfly lanseres i dag

  4. Annonsørinnhold

  5. - Feriepengene gikk til inkasso

  6. Kreftsyk Leeson løslates