Monica Mæland: – Jeg kan ikke kommentere saken

Næringsminister Monica Mæland (H) er svært ordknapp om den opprivende konflikten i toppen av Telenor. Kilder antyder «snarlig hastemøte» i Telenor-styret.

VIL IKKE KOMMENTERE: Næringsminister Monica Mæland, her i samtale med Geir Pollestad (Sp), ønsker ikke å uttale seg om den angivelige uroen i Telenor-toppen.
Publisert:

Mæland ønsket ikke å kommentere den bryggende konflikten mellom konsernsjef Sigve Brekke i Telenor og den statseide telegigantens styreleder Gunn Wærsted til den fremmøtte pressen på Stortinget torsdag.

– Jeg kan ikke kommentere saken, sier næringsministeren til DN.

– Hun har ikke noen annen kommentar enn den hun ga i går kveld, sier kommunikasjonssjef Trond Viken i Nærings- og fiskeridepartementet til VG/E24.

- Nei, det har jeg ingen kommentar til, sa Sigve Brekke til oppmøtt presse da han åpnet konferansen Telenor Youth Forum klokken 13.00 torsdag.

Også styreleder Wærsted er knapp i kommentarene.

- Diskusjoner i styret er for styrets ører, og ikke for andre, sier hun ifølge DN.

VG-kommentator Astrid Mæland: - Noen må gå

Hastemøte

Kilder i Telenor som VG/E24 har vært i kontakt med, forteller at det er hasteinnkalt til et større styremøte «snart».

Etter det VG/E24 forstår har hele høsten vært preget av at Brekke har avlyst en rekke arrangementer, og at det åpenbart har vært krevende situasjoner «på toppen».

Det er til dels motstridende informasjon som kommet frem om hva som har blitt offisielt behandlet i sakens anledning i Telenor-styret gjennom høsten.

Tidligere torsdag bekreftet departementet overfor E24 at det har vært kontakt mellom dem og styreleder Wærsted etter at sistnevnte tiltrådte.

– Møtene har vært på politisk og administrativt nivå, opplyste Viken, som ikke ønsket å gå ytterligere i detalj på dialogen.

Dette er mannen Wærsted vil kvitte seg med - les historien om Sigve Brekke

Fikk styrestøtte

Les også

Styreleder Gunn Wærsted: - Diskusjoner i styret er for styrets ører, og ikke for andre

Saken sprakk onsdag kveld. Da meldte DN at styreleder Wærsted, som kom inn i januar 2016, i høst har bedt Brekke om å gå.

Brekke fulgte ikke oppfordringen fra Wærsted.

I stedet ble styret koblet inn.

Her skal konsernsjefen ha fått støtte fra de øvrige styremedlemmene, som mener han er rett mann for teleselskapet i tiden fremover.

Det skal ifølge VG/E24-kilder ikke ha blitt votert i styret over Brekkes fremtid som konsernsjef.

– Jeg kommenterer av prinsipp ikke på diskusjoner som er, og har vært, i styret, sier Wærsted til avisen.

En sentralt plassert Telenor-­kilde betegner situasjonen med strid mellom konsernsjef og styreleder som «ikke bærekraftig», ifølge DN.

Lengre tids uro

Wærsted ble styreleder i Telenor i januar i år, etter at Svein Aaser trakk seg på tampen av oktober i fjor. Aaser mente da at han ikke lenger hadde tillit hos næringsministeren.

Den direkte foranledningen til at Monica Mæland i praksis sparket Aaser, var Telenors behandling av elementer i den såkalte Vimpelcom-saken. Det var Aaser som utpekte Sigve Brekke til konsernsjef fra august 2015. Han kom da fra stillingen som selskapets sjef i Asia.

På tampen av 2015 havnet Brekke i hardt vær grunnet feilaktige CV-opplysninger. Samtidig skal det fra politisk hold ha vært misnøye med kvinneandelen i Telenor-toppen.

Staten er største aksjonær i Telenor, gjennom Nærings- og fiskeridepartementet, med en eierandel på 54 prosent.

Leder av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, Martin Kolberg (Ap), ønsker ikke å kommentere saken.

E24 har forsøkt å få kommentar fra Wærsted, uten å lykkes. Kommunikasjonsdirektør Severin Roald ønsker ikke gi kommentar, men viser til Wærsted.

Les også

Sigve Brekke: - Ingen kommentar

Les også

DN: Telenors styreleder ville kvitte seg med Sigve Brekke

Les også

Derfor ble Telenor-boten så stor: – Tar hensyn til alvorligheten av misbruket

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om