Dobbelt så mange søk på hytter i Norge på finn.no

Utenriksdepartementet fraråder på ubestemt tid utenlandsreiser som ikke er helt nødvendige på grunn av coronapandemien. Da øker interessen for hytter i Norge

Prisene på de mest populære områdene kan ligge helt opp til 100.000 kroner uken, men av de 5.000 ferieboligene som ligger ute på Finn nå, skal det være mange alternativer ved sjøen for mellom 15.000 og 20.000 kroner i uken, mange allerede bestilt for sommerferien. Illustrasjonsfoto: Berit Keilen / NTB scanpix

 • NTB
Publisert: Publisert:

– De seneste ukene har vi hatt dobbelt så mange søk etter dette som på samme tidspunkt i fjor, sier Terje Berge, kommersiell direktør i Finn.no Reise til Finansavisen.

Han sier de forventer svært stor etterspørsel etter feriehus og hytter å leie i Norge denne sommeren. En svekket krone vil trolig bidra til at nordmenn fristes til å bruke pengene på ferie i eget land. Pia Buen i utleieselskapet Novasol bekrefter trenden med stor etterspørsel.

Berge sier også han regner med at mange av dem som normalt ikke leier ut hytter eller hus, vil velge å gjøre det i år, for å spe på inntektene. Beliggenhet er det folk søker etter, ført og fremst.

– Vi ser at Nord-Norge, Lofoten, Sørlandet, Kragerø og Hvaler er de mest populære fritekst-søkene, sier Berge.

Prisene på de mest populære områdene kan ligge helt opp til 100.000 kroner uken, men av de 5.000 ferieboligene som ligger ute på Finn nå, skal det være mange alternativer ved sjøen for mellom 15.000 og 20.000 kroner i uken, mange allerede bestilt for sommerferien.

For ordens skyld: E24 er en del av Schibsted-konsernet, og enkelte ansatte eier aksjer i Schibsted gjennom E24s aksjespareprogram.

Les også

Tror hytteforbudet kan ha endret hyttemarkedet

Les også

Hytteutleier rammet av kommunale regler – får ikke full kompensasjon

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Hyttemarked
 2. Hytte
 3. Finn.no

Flere artikler

 1. Prisrekord på Bleikøya i Oslofjorden: 32 kvadratmeter stor hytte solgt for 6,4 millioner

 2. Venter knallsommer for norske hoteller: – Enorm pågang

 3. Betalt innhold

  Familien kjøpte hytte i koronatiden. Nå blir det sommerferie på Sotra.

 4. Betalt innhold

  Øyen har vært i familiens eie siden 1952. Nå er Laila spent på bolig­markedet.

 5. Corona-rally i hyttemarkedet: En «typisk» hytte koster nå 2,5 mill.