Kraftig vekst for Bislett Kebab
Bislett Kebab-konsernet Aziz Invest omsatte for mer enn 125 millioner kroner i fjor. Det er mer enn noensinne.
FØRST UTE: Bislett Kebab House på Pilestredet er den første butikken som ble åpnet av Aziz i 1995.
Etter en rekordomsetning på 125,8 millioner kroner i fjor, oppnådde eierne et rekordresultat etter skatt på 20,6 millioner kroner i Aziz-konsernet.
Gjennom Aziz-konsernet styrer de fem brødrene Aziz Bislett Kebab House som holder til i Oslo-området og Lillestrøm. Kjeden har drevet siden den første sagnomsuste kebabsjappen ble startet i 1995 i Pilestredet i Oslo.
Siden har Bislett Kebab House ekspandert, og nå selger de store porsjoner for godt over hundre millioner i året gjennom ti butikker.
Det var brødrene Tariq (43) og Nasir (44) Aziz som gründet den første butikken, men siden har brødrene Mudassaer, Mobashir og Moshin også kommet med som eiere. Alle brødrene eier en femdel hver.
Siden 2015 har brødrene fått et samlet resultat etter skatt på 66 millioner kroner. Før 2015 har Aziz Invest ikke publisert konserntall.
Av fjorårsresultatet tok de ut et utbytte på 4,5 millioner kroner, mens resten ble værende i selskapet.
E24 har ikke lykkes å komme i kontakt med Aziz onsdag.
Ekspandert
De senere årene har Bislett Kebab House ekspandert. I 2017 startet kjeden sin flaggskip-kebabsjappe på Kalbakken i Groruddalen. Det viste seg å bli en suksess.
Jens Ulltveit-Moe tapte 572 millioner kroner i fjor
Bare i fjor omsatte restauranten i Kalbakken alene for nesten 22 millioner kroner, og fikk et driftsresultat på 670.000 kroner. Det er dermed den desidert største restauranten.
Nytt for i fjor var at Bislett Kebab House også startet opp i Lillestrøm og på Lørenskog.
Da butikkene ble det lange køer da det ble delt ut gratis kebab, noe som har blitt en tradisjon for Bislett Kebab House ved åpninger.
Ekspansjonen har gitt konsernet mange flere ansettelser. I fjor hadde Aziz Invest 68 årsverk. Det er 18 mer enn i 2017, da konsernet hadde 50 årsverk.
Driver med eiendom
Det er ikke bare kebab som står på menyen for Aziz. Gjennom samme konsern kontrollerer de fem betydelige verdier i eiendom.
Domino's sliter fortsatt i Norge: 9 av 47 restauranter er lønnsomme
Ifølge en verdivurdering til Dagens Næringsliv i 2017, skal eiendommene Aziz satt på da ha vært verdt minst 300 millioner kroner.
Ved utgangen av fjoråret satt konsernet med en total bokført egenkapital på 119 millioner kroner. Konsernet har en gjeld på 28 millioner kroner, og de bokførte eiendelene summerer seg til 147 millioner kroner ved slutten av fjoråret.
Les også:
Ap vil ha slutt på at fond kjøper barnehager
Jens Ulltveit-Moe tapte 572 millioner kroner i fjor
Equinor satser fornybart i Argentina: Oljekjempen inn i milliard-vindprosjekt
Flere artikler
Lavere omsetning i Varner: – Akseptabelt resultat
Tapte nesten 50 millioner i fjor
Kitch'n-eierne leverer rekordresultat og kaller snuoperasjonen i Tilbords vellykket
- Annonsørinnhold
Kaffebrenneriet satte salgsrekord – solgte for over 260 millioner kroner
Salatkjeden L.E.T.T leverte svakt årsresultat: Åpnet fire nye utsalg i Stockholm