Varierende utbetalinger til Bitcoins Norge-kunder

– Det virker som det er stor variasjon i hvilken bitcoin-kurs som er benyttet, og det tyder på mange små salg, sier advokatfullmektig Erling Løken Andersen, som står bak et mulig gruppesøksmål mot Bitcoins Norge.

BITCOINS NORGE-SAKEN: Denne beskjeden, lagt ut på selskapets Facebook-side, varslet at kundene må se kryptovalutaen sin bli tvangssolgt til en vesentlig lavere kurs om de ikke svarte innen fire timer. Siden har Bitcoins Norge betalt ut erstatning, og lover nå enda en utbetaling.
Publisert: Publisert:

Bitcoins Norge-saken ble kjent da selskapet i slutten av juni sendte en mail til sine kunder, der de opplyste om kundenes kryptovaluta ville tvangsselges til kurs 7. mai – noe som senere har blitt endret til 1. mai.

Dette var betydelig lavere enn daværende kurs.

Flere kunder har nå mottatt penger, men etter det E24 kjenner til skal flere ha fått beløp som ikke samsvarer med vekslingskurs på dato oppgitt av Bitcoins Norge

– Mange har rapportert at de har fått feil beløp i forhold til 1. mai-verdien, sier advokatfullmektig Erling Løken Andersen i advokatfirmaet Berngaard til E24.

Løken Andersen har kontakt med en rekke kunder som har meldt seg på et eventuelt gruppesøksmål mot Bitcoins Norge gjennom oppdraget som advokat for dem.

Påstanden fremkommer også av dokumentasjon og uttalelser E24 har mottatt fra tidligere kunder.

– Er det noen som ikke har fått noe som helst?

– Det virker for meg som de fleste har fått en sum, men det varierer hvor fornøyd de er, svarer Løken Andersen.

– Utbetalingene er i tråd med de forventningene som har vært. Det som er nytt er at Bitcoins Norge har varslet enda en utbetaling, så det er mange i gruppen som er spent på hva dette vil medføre.

Sist uke skrev Bitcoins Norge en e-post til tidligere kunder, der selskapet beklaget hendelsen og lovet enda en utbetaling til kundene – høyere enn kursen var 1. mai.

E24 har forsøkt å oppnå kontakt med Ole André Torjussen, men har ikke fått noe svar.

Torjussen, som sitter som daglig leder, styreleder og eier i selskapet, har tidligere valgt ikke å besvare en rekke henvendelser fra pressen.

Advokatfullmektig Erling Løken Andersen i Berngaard.

– Solgt enkeltvis

– Det virker som det er en stor variasjon i hvilken bitcoin-kurs som er benyttet, og det tyder på at det er mange små salg – og at det ikke har blitt gjort et større porteføljesalg, sier han.

Bitcoins Norge har tidligere varslet at selskapet så seg nødt til å tvangsselge kundenes kryptovaluta etter et hackerangrep mot Alphapoint, som leverandøren senere har bekreftet.

Les mer: Bitcoins Norge-sjefen: Det er ikke en «exit-scam»

Flere har meldt seg

Rundt hundre personer har meldt seg på et eventuelt gruppesøksmål mot Bitcoins Norge, opplyser Løken Andersen. Torsdag forrige uke var antallet på rundt 60.

Det jobbes nå med å fremme et krav. Det er ennå ikke kjent hva dette vil inneholde.

– Vi har fortsatt å ta imot påmeldinger, men det er rundt hundre som har meldt seg på, sier Løken Andersen.

Les mer: Advokat er hyret for mulig gruppesøksmål mot Bitcoins Norge: Kan bli krav på «flere titalls millioner»

Les også

Bitcoins Norge-kunder fortviler: – Rotete og frustrerende

Les også

Kraftig bitcoin-fall etter Trumps kritikk av kryptovaluta

Les også

Skepsis i fagmiljøet til Facebooks kryptovaluta

Publisert:

Her kan du lese mer om