Virix med kontrakt verdt titalls millioner

Virix, tidligere kjent som Hymek er tildelt en kontrakt verdt flere titalls millioner kroner av Rosenberg Worley for produksjon av vinsjer. – Det er den største kontrakten vi har hatt, sier styreleder.

Her fraktes deler av anlegget fra Litauen til Norge.
 • Jonas Vikingstad (Stavanger Aftenblad)
Publisert: Publisert:

Bedriften fra Egersund er i ferd med å etablere seg sterkere i Stavanger-regionen. Selskapet het tidligere Hymek med hovedkontor i Egersund. Med nye eiere og ny kapital bygger de på denne basen, men skifter navn. Virix er navnet, og de ser seg nå mot Stavanger.

I tillegg til sitt kontor i Egersund har de flyttet inn i lokaler på Forus med dypvannskai. Der skal de nå ta fatt på sitt største prosjekt noensinne. I forbindelse med totalrenovasjonen av Jotun A har Virix fått en viktig oppgave.

– Ikke enkelt

Jotun-skipet henter inn ubehandlet gass, behandler den og sender den i rør videre til mottakssentre. Oljen skipet har hentet opp pumpes videre til tankskip som tar den med seg. Denne operasjonen er ikke enkel. Det behøver nemlig det man på godt norsk kaller en Off-loading Reel and Mooring Howser Winch. Styreleder i Virix Bjørn Torkildsen begir seg ut på en forenkling, for journalistens skyld.

– Dette skjer tross alt midt ute på havet. Da må man ha en trommel med en gigantisk slange som kobles til tankskipet. Dette anlegget skal vi levere, sier Torkildsen.

Produksjonen og sammenstillingen vil skje i Stavanger og Egersund. Bedriften har heller ingen tid å miste. Arbeidet starter umiddelbart. Det var også en forutsetning for at Virix skulle få kontrakten.

– Det er ikke enkelt å levere dette på kort tid. Det var derfor en forutsetning at vi kunne levere på kort tid. Vi kunne snu oss rundt fort å ta fatt på prosjektet. Dette er en kombinasjon av en fleksibel organisasjon og at vi har ferdighetene til det. Vi produserer også i Norge, så det er nært og sikkert, sier han.

Prosjektet skal stå ferdig før sommeren neste år. Dette er en viktig del av bedriftens nye retning.

– Det er den største kontrakten vi har hatt. Vi er i en utviklingsfase nå der vi bygger på basisen til Hymek. Da trenger vi slike kontrakter, slår han fast.

Bedriften leverer produkter og tjenester til offshore, maritim og landbasert industri.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Stavanger
 2. Rosenberg
 3. Egersund
 4. Tankskip
 5. kontrakt

Flere artikler

 1. Gigantkontrakt sikrer aktivitet for Aker Solutions i Egersund i mange år

 2. Betalt innhold

  Økonomien i Norges største byggeprosjekt er under press: Kontrakt ble 600 millioner dyrere

 3. Forus-bedrift med sin største avtale noensinne

 4. Rosenberg-verftet kutter eksos og støy

 5. Betalt innhold

  Spår mørkere dager for reiselivsnæringen i regionen: – Helt hull i hodet