Melinda Gates fikk aksjer verdt over 15 milliarder kroner

Bill Gates’ selskap overførte aksjene samme dag som skilsmissen ble offentliggjort.

Microsoft-grunnlegger Bill Gates skiller seg fra kona Melinda etter 27 års ekteskap. Her under et arrangement i Paris tilbake i 2017.
Publisert: Publisert:

Investeringsfirmaet Cascade Investment, som kontrolleres av Microsoft-grunnleggeren Bill Gates, har overført aksjer til milliardverdier samme dag som skilsmissen ble offentliggjort.

Aksjene som har blitt overført til Melinda Gates inkluderer over 14 millioner aksjer i Canadian National Railway, og mer enn 2,9 millioner aksjer i Autonation, viser dokumenter sendt til amerikanske myndigheter.

Aksjene skal ha en samlet verdi på over 1,8 milliarder dollar, eller drøye 15 milliarder norske kroner, ifølge Wall Street Journal som først omtalte saken.

Overføringen kommer etter nyheten om at ekteparet avslutter ekteskapet etter 27 år.

– Etter lang tids overveielse og mye arbeid med forholdet vårt, har vi tatt beslutningen om å avslutte vårt ekteskap. Vi har de siste 27 årene oppdratt tre fantastiske barn og bygget en stiftelse som jobber over hele verden for å gjøre det mulig for alle mennesker å leve sunne, produktive liv, skrev Bill og Melinda Gates i en felles uttalelse på Twitter mandag.

Les også

Bill og Melinda Gates skal skille seg

Hyret inn tre advokater hver

I skilsmissesøknaden heter det at parets eiendommer, forretningsinteresser og formue skal deles «i henhold til vår separasjonsavtale», ifølge BBC.

Men selv om formuesfordelingen skal være skissert i en slik avtale, melder BBC at ekteparet har hyret inn tre advokater hver.

Melinda skal ha engasjert blant annet Robert Cohen som tidligere har jobbet for Ivana Trump, Michael Bloomberg og Chris Rock.

Bills advokater er ifølge BBC alle fra Los Angeles.

Skilsmissedokumentene inneholder ifølge TMZ ingen andre avtaler enn en separasjonsavtale. Også BBC skriver at paret ikke har noen ektepakt.

Les også

Medier: Discord avslutter oppkjøpspraten med Microsoft

Fortsetter arbeidet med stiftelsen

Ekteparet står bak stiftelsen Bill and Melinda Gates Foundation, og under deres kunngjøring av skilsmissen kom det frem at de vil fortsette å jobbe sammen om stiftelsen.

Det er verdens største private veldedighetsstiftelse, med verdier for 46,8 milliarder dollar, skriver Forbes. Formålet med stiftelsen er å forbedre global helse og å tilrettelegge for likere muligheter for verdens befolkning.

I 2020 skal stiftelsen ha donert over 300 millioner dollar til kampen mot pågående pandemien.

Bill Gates har gjennom tiden donert Microsoft-aksjer verdt 35 milliarder dollar til fondet.

De siste årene har han trukket seg mer og mer ut av Microsoft. I dag sitter han på 1,37 prosent av IT-gigantens aksjer, ifølge CNBC.

Disse har en markedsverdi på over 26 milliarder dollar. CNBC skriver at det ikke er klart hvordan skilsmissen kommer til å skje fra et økonomisk perspektiv.

Les også

Bill og Melinda Gates skal ha blitt enige om avtale før de annonserte skilsmissen

Publisert:
Gå til e24.no