Bekreftet smitte om bord på Hurtigrutens hotellskip

En person om bord på Hurtigrutens skip MS «Finnmarken» har testet positivt for coronaviruset.

SMITTE: MS «Finnmarken» ligger lørdag i havn i Hellesylt i Stranda kommune.
  • Halvor Bjørntvedt
Publisert:

Pressevakt i Hurtigruten, Øystein Knoph, bekrefter at en gjest om bord på skipet har testet positivt for covid-19. Hurtigruten fikk beskjeden lørdag ettermiddag.

– Vedkommende er utenlandsk statsborger og er tilknyttet charteroppdraget Hurtigruten leier ut «Finnmarken» til, sier Knoph til VG.

MS «Finnmarken» blir leid ut og brukt som hotellskip i forbindelse med «Mission Impossible»-innspillingen, etter å ha erstattet det omstridte cruiseskipet «Fridtjof Nansen». Lørdag ettermiddag befinner skipet seg i Hellesylt i Stranda kommune.

– Vedkommende ankom MS «Finnmarken» i Hellesylt lørdag formiddag. Personen har ingen symptomer på sykdom og blir lørdag ettermiddag testet på nytt. Resultatet på test nummer to er ventet i løpet av lørdag kveld eller søndag. Ingen andre på skipet har symptomer på sykdom, sier Knoph videre.

– Etter råd fra FHI blir vedkommende isolert på land. Hurtigruten er i dialog med helsemyndigheten lokalt og nasjonalt og følger alle råd og anbefalinger fra dem. Når Hurtigruten får klarsignal fra myndighetene vil skipet seile til Åndalsnes lørdag kveld som planlagt, uten vedkommende om bord, sier han.

Smittevernoverlege i Rauma kommune, Jon Sverre Aursand, bekrefter at det blir gjennomført testing. MS «Finnmarken» lå inntil i går til kai i Åndalsnes i Rauma.

– Vi avventer prøvesvarene før vi kan si noe mer om dette. Vi samarbeider godt, både med de på Hellesylt-siden, der skipet nå befinner seg, helsepersonell involvert fra Hurtigrutens side, og FHI, sier Aursand.

MS «Fridtjof Nansen» var inntil nylig ett av to Hurtigruten-skip utleid til produksjonsselskapet Truenorth, og ble benyttet som hotellskip.

Per Henry Borch, som fungerer som kontaktperson for Truenorth Norge, bekrefter overfor NTB at smittede ikke tilhører skipets mannskap, men vil ellers ikke kommentere saken.

I august reagerte myndighetene på bruken av Fridtjof Nansen, som kunne være ulovlig. Bakgrunnen er at skipet er registrert i norsk internasjonalt skipsregister (NIS), og at bruken av disse skipene som hotellskip kan være i strid med NIS-loven.

Hurtigruten valgte i forrige uke å erstatte «Fridtjof Nansen» med det NOR-registrerte «Finnmarken».

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset
  2. Finnmarken
  3. Cruiseskip

Flere artikler

  1. Ny coronatest av passasjeren på MS Finnmarken var negativ

  2. Besetningsmedlem på hurtigruteskipet Fridtjof Nansen coronasmittet

  3. Hovedtillitsvalgt i Hurtigruten vil ikke svare på om de har tillit til konsernsjefen: – Vi har ikke fått svar på noe som helst

  4. Hurtigruten bytter ut omstridt cruiseskip

  5. Hurtigruten-skip skal ha nektet corona-testing – politiet vil ikke etterforske konsernsjefens rolle