Komplett med vekst på over en halv milliard i første kvartal

Stein Erik Hagens elektronikkjempe på nett øker lønnsomheten kraftig i årets første kvartal samtidig som Komplett Group nærmer seg Børsen.

NETTHANDELTOPP: Lars Olaussen kom til Komplett fra Orkla i 2018 og var med å gjennomførte en større ryddejobb i netthandelkonsernet
Publisert:

– Dette er bedre enn budsjettert, uten tvil, spesielt ut mot konsumentmarkedet, sier Komplett-sjef Lars Olaussen til E24.

Komplett Group solgte elektronikk og annet utstyr for til sammen 2,62 milliarder kroner i årets tre første måneder. Det er 620 millioner mer enn til samme tid i fjor.

Og med høyere volum sitter selskapet også igjen med mer penger på bunnlinjen.

Resultatet etter skatt landet på 86 millioner kroner, mot 27 millioner kroner i første kvartal 2020.

– Har veksten fortsatt inn i andre kvartal?

– Jeg må være litt forsiktig med guiding i disse dager, men veksten da vi begynte å sammenligne oss mot fjorårets tall fra 12. mars er mer normal, men vi har fortsatt god utvikling, sier Olaussen som sier at både topp- og bunnlinje vokser.

Les også

Ellevill vekst for Fjellsport i kriseåret

EIER: Investor Stein Erik Hagen kjøpte Komplett for rundt én milliard kroner for ti år siden.

Mangel på produkter

I flere deler av varehandelen, deriblant innen elektronikk, har det vært mangel på varer fra leverandørene, noe også Komplett har opplevd.

– Det har vært en knapphet på en del produkter, men vi har våget å ta litt posisjoner og kjøpte større volumer, og har truffet godt med det, sier Olaussen.

At driftsmarginen øker fra 1,7 til 3,5 prosent kvartal over kvartal er drevet av volumøkningen, men også av mer effektiv drift.

Les også

Børsklare Komplett ansetter Canica-topp

Selv om veksten i både Kompletts B2C (28 prosent)- og B2B-virksometer (16 prosent) var god, var det distribusjonsselskapet Itegra som vokste mest med en økning på 50 prosent fra samme tid i fjor.

Selskapet bistår større selskaper som ikke har egen forsyningskjede i Norge med distribusjon.

– Vi har en veldig skalerbar vareforsyning, og kan utnytte oss av vår struktur til å hjelpe andre, sier Olaussen.

NETTHANDEL: Komplett er blant de norske aktørene som har brukt Autostore-systemet en god stund.

Børsplaner

Det er ti år siden Hagens investeringsselskap Canica kjøpte Komplett for rundt én milliard kroner, og selskapet ble tatt av børs.

I februar avslørte Canica at tiden for igjen å notere Komplett på det åpne markedet virket fornuftig, og planlegger comeback på Oslo Børs i løpet av året.

Olaussen er fremdeles ordknapp om noteringsplanene.

– Det er litt for tidlig å si noe om timingen for børsnoteringen, men vi er godt i gang med rådgiverne, og opplever tilbakemeldingen fra investorene som positiv.

Les også

Momsskandale i Sverige: Stein Erik Hagens Komplett fryser samarbeid

Komplett-sjefen vil ikke snakke om hva selskapet eventuelt verdsettes til ved en børsnotering.

– Det er opp til markedet, det har jeg ingen formening om. Vi fokuserer på å drifte godt.

Tidligere har E24 skrevet at Komplett kan verdsettes til rundt seks milliarder kroner basert på verdsettelsen til andre børsnoterte selskaper Komplett-eier Canica ønsker å sammenligne seg med.

Låst seg til elektronikk

Komplett-toppen tror bedriftsmarkedet blir det virksomhetsområdet som har størst potensiale for vekst i tiden fremover.

Når flere selskaper lar sine ansatte jobbe mer fleksibelt, og behovet for elektronikk, gjerne levert hjem på døren og satt opp på hjemmekontoret, er det et markedet Komplett vil ta en større del av.

Olaussen tok over roret i Komplett tilbake i 2018.

Den gangen hadde flere større mislykkede netthandelsatsinger tynget konsernet, og året etter solgte Hagens investeringsselskapet Canica, som eier Komplett, seg ned i flere av netthandelsbedriftene som Blush og Komplett Apotek (nå Farmasiet, journ. anm.).

– Har Komplett låst seg til elektronikk nå som netthandelen har skutt fart på en ny måte etter krisen?

– Det skal være vår kjerne, men vi tror det er store muligheter for å innovere innenfor den kategorien, både når det gjelder nye produkter, men også nye tjenester.

Komplett definerer selv sin typiske kunde som dem som er over gjennomsnittlig opptatt av teknologi og gaming, to områder som ofte har vært mannsdominerte.

– Har Komplett en stor oppside når det gjelder å få flere kvinnelige kunder?

– Selvfølgelig skal vi være der for damene. Vi ser jo at stadig flere jenter driver med gaming, men vi er mer opptatt av at du skal finne det du trenger hos Komplett hvis du er gamer eller interessert i teknologi, på tvers av kjønn og alder, sier Olaussen.

I en tidligere utgave av denne saken stod det at Komplett.no nærmer seg børs, men det riktige er at Komplett Group nærmer seg børsnotering.

Publisert: