1,9 millioner passasjerer fløy med Norwegian i juni

Det er omtrent 300.000 flere passasjerer enn måneden før.

Norwegian fløy med 1,9 millioner passasjerer i juni.
Publisert:

Det kommer frem i en trafikkoppdatering fra flyselskapet onsdag morgen.

Til sammenligning fraktet Norwegian 1,6 millioner passasjerer i mai, som var en økning på 200.000 fra måneden før.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi opererte nesten 100 prosent av våre 400 til 450 daglige rutefly denne måneden. Det har vært en utfordring på grunn av en streik blant flyteknikere i Norge og begrensningene på enkelte flyplasser i Europa, sier Norwegian-sjef Geir Karlsen i meldingen.

Les på E24+

Tiden etter Norwegian: – Det tyngste jeg har opplevd i næringslivet (+)

Punktligheten falt

Fyllingsgraden var på 84,9 prosent i juni, mens billettinntekter per fløyet passasjerkilometer (yield) havnet på 0,67 kroner.

Samtidig var punktligheten på 70 prosent i juni - en nedgang fra 82,6 prosent i mai. Selv om denne falt fullførte flyselskapet 99 prosent av alle planlagte ruter.

Ifølge meldingen ankom også 93 prosent av flyvningene destinasjonene innen planlagt tid - eller innen en time av det som var planlagt.

Flyselskapet tok også i bruk 68 fly i juni, og er derfor snart i mål med å få tatt i bruk de planlagte 70 flyene som var beregnet for denne sommeren.

Les også

SAS vil ikke forhandle med pilotene etter fristen: – Må komme en avklaring

– Opplever stor etterspørsel

I juni signerte flyselskapet og den norske kabinforeningen en ny toårig tariffavtale for de ansatte i Norge.

Det er til sammen rett i overkant av 1.000 kabinansatte ved Norwegians fire baser i Norge, og de utgjør med det den største yrkesgruppen av ansatte i selskapet.

Samtidig har det vært konflikt mellom Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) og NHO Luftfart, som førte til at NFO tok ut store deler av sine medlemmer i streik.

Streiken ble avsluttet gjennom tvungen lønnsnemd etter at regjeringen grep inn den 28. juni.

– Vi er fornøyd med avtalen som er oppnådd med kabinpersonalet vårt og Norsk Pilotunion, og vi er også glade for å ha våre flyteknikere tilbake på jobb for å sikre at våre flyvninger fungerer som normalt, sier Norwegian-sjefen i meldingen.

– Det betyr at vi kan levere på de rutene vi har lovet våre kunder. Vi opplever for tiden stor etterspørsel denne sommeren, men det er fortsatt ledige seter til mange destinasjoner i Europa.

Les også

Norwegian og kabinforeningen enige om tariffavtale

Publisert:
Gå til e24.no