Kinesiske myndigheter trapper opp kampen mot bitcoin-utvinning

Kinesiske myndigheter skjerper tiltakene for å stanse utvinningen av bitcoin i landet. Økte strømpriser for utvinnere er et av virkemidlene.

En Bitcoin-logo på siden av en buss i Hongkong. Kinesiske myndigheter trapper opp kampen mot utvinning av kryptovalutaen.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Den nasjonale kommisjonen for utvikling og reform, etaten som har ansvaret for landets økonomiske utvikling, varslet inngrep i «full skala» mot den strømkrevende aktiviteten tirsdag.

Fokuset vil være mot kommersiell bitcoin-utvinning og statlige virksomheters rolle i utvinningen, opplyste kommisjonens talsperson Meng Wei på en pressekonferanse i Beijing, ifølge CNN.

Les også

Kinas sentralbank: Alle krypto-relaterte transaksjoner er ulovlig

Skoler, samfunnshus og andre offentlige institusjoner i Kina får gjerne subsidiert strøm. Meng varslet at misbruk av dette til utvinning av kryptovaluta vil føre til prisøkninger.

– Bitcoinutvinning bruker mye energi og fører til store karbonutslipp, sa Meng, som omtalte virksomheten som «blind og opprørsk».

Ifølge en rapport offentliggjort i forskningstidsskriftet Nature Communications i april, står Kina for 75 prosent av verdens bitcoin-utvinning.

Les også

Den kinesiske sentralbanken: Vil fortsette press mot kryptomarkedet

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Huawei-topp løslatt i Canada – har forlatt landet

  2. Regjeringen vurderer strømtiltak i krypto-mining: – Vanskelig å forsvare den omfattende bruken

  3. El Salvadors president vil bygge «Bitcoin City»

  4. Tungt fall for bitcoin og kryptomarkedet

  5. Dette er nytt i bitcoins første oppgradering på fire år