Norsk Top-Toy-sjef: – Mange som vil kjøpe oss

Top-Toy Norge lever fremdeles, og det er mange interesserte kjøpere, ifølge selskapet. Men det haster med å få på plass en ny eier.

USIKKER FREMTID: Det er fremdeles usikkert hva som skjer med Toys 'R' Us og BR Leker i Norge. Bostyrer jobber nå for at leketøyskjedene ikke skal gå konkurs, slik kjedene har gjort i resten av Norden.

Foto: Berit Roald NTB scanpix
  • Sindre Hopland
Publisert:

– Restruktureringen kom på verst tenkelige tidspunkt, sier Atle Bakke, daglig leder i Top-Toy Norge.

Han har brukt julen og nyåret på lange møter om kjedene Toys 'R' Us og BR Lekers fremtid i Norge.

I resten av Norden slås Top-Toy konkurs, men ettersom Top-Toy Norge er et eget selskap som er likvid og i stand til å betjene forpliktelsene sine, er det fremdeles håp for de 700 ansatte.

– Det er derfor vi ikke har skrudd av lyset helt enda, sier Bakke som sier julehandelen på toppen av restruktureringen som ble startet i desember, dannet en perfekt storm for leketøysgiganten.

Til sammen eier Top-Toy Norge 53 leketøysbutikker i Norge, og har tidligere varslet at mellom 10 og 20 butikker vil stenge, men det var før morselskapet i Danmark slo seg konkurs.

Les også: (+) Eksperter: Derfor er det lettere å snu Rema enn Nille

Mange interesserte

I disse dager jobber den danske bostyreren i advokatbyrået Kromann Reumert sammen med norske partnere om å finne nye eiere til Top-Toy Norge, og ifølge Bakke er det mange som er interessert i selskapet.

– Jeg er ikke overrasket over at det er mange interesserte, for det er plass til en godt forankret leketøyskjede i Norge, og de volumene vi har hatt er mer enn gode nok til å drive butikk.

– Hva vet du om de potensielle investorene

Les også

Toys ’R’ Us Norge og BR Leker i Norge: – Vi er ikke rammet av konkursen

– Noen er seriøse og andre har ikke peiling og vet ikke hva det vil si å drive et selskap som Top-Toy. Nå holder de potensielle kjøperne på med å vurdere selskapet, så blir vi vel spurt til råds av bostyrer i Danmark når tiden er inne for det, sier Bakke.

Han ønsker ikke å kommentere hvilke investorer som er interessert i Toys 'R' Us og BR-leker i Norge, og sier at de ikke bistår i forhandlingene.

I dag er det bostyrer som utfører de tjenestene hovedkontoret i Danmark utførte tidligere. Denne løsningen fungerer per i dag, men ikke i det lange løp, forklarer Top-Toy-sjefen som sier dette aspektet gjør at det haster å få på plass en ny eier.

Mener konkursen kunne vært unngått

Top-Toy har avvikende regnskapsår, og leverte sitt årsresultat i slutten av november.

Det viste at Top-Toy hadde tapt 2,6 milliarder det siste året, og at man søkte om å få gjennomføre en restrukturering.

– Vi hadde jo en plan som vi mente holdt mål, men så blir timingen veldig vanskelig, sier Bakke.

Han tror konkursen kunne blitt unngått om restruktureringen hadde kommet i sommer, og ikke før den livsviktige julehandelen.

Les også

Dette er «Konkursåret 2018»

Den norske leketøyssjefen forklarer at man gikk på samme blemme som XXL, og flyttet mye av salget ut i november grunnet Black Friday, og julehandelen ikke fikk den starten som man var helt avhengig av.

– Vi fikk et vakuum i desember, og kom altfor sent i gang med salget, og det ble for mye å hente igjen. Når du kombinerer det med flere uker uten markedsføring og en ellers krevende situasjon, blir det hele veldig vanskelig, sier Bakke.

Den danske bostyreren har så langt ikke svart på E24s henvendelser.

Siste storsalg i Norden

Som et siste forsøk på å få inn sårt trengte penger til kreditorene, skal 64 butikker holdes åpne i Danmark, Sverige og Finland, meldte Top-Toy i en pressemelding fredag.

Selskapet skriver at varer som ble kjøpt mellom 30. november og 29. desember også kan byttes i butikkene som skal holdes åpne ut januar måned.

I Norge går butikken driften som normalt inntil videre.

Det var oppkjøpsfondet EQT som ikke lenger ønsket å spytte mer penger inn i Top-Toy etter at selskapet hadde hatt en svak utvikling over tid.

Les også

Einar Aas selger luksushytte i Telemark til 8,9 millioner

Les også

Dette er «Konkursåret 2018»

Les også

Hansa Borg varsler kutt i «et betydelig antall» jobber

Publisert:

Flere artikler