Katastrofe-sesong gir halv milliard mindre i inntekter

Manchester United forventer en halv milliard kroner mindre i inntektsposen etter forrige sesongs mareritt.

LITE Å SMILE AV: David Moyes ble håndplukket av Sir Alex Ferguson til å ta over tømmene til Manchester United. Det endte med 7. plass.
Publisert:

Storklubben hadde i fjor sitt verste sportslige år siden Premier League ble innført i engelsk fotball i 1992.

Den regjerende seriemesteren fra 2013-sesongen ble til slutt nummer sju.

Det ga intet påfyll til premieskapet, og heller ingen billett til den lukrative Mesterligaen.

Det vil merkes i fotballklubbens regnskapsbøker neste sesong.

Les også

Adidas inngår tidenes største draktavtale med Manchester United

I forbindelse med fremleggelsen av tallene for deres fjerde kvartal, annonserte den børsnoterte fotballklubben at de forventer at inntektene vil havne rundt 4 milliarder kroner for sesongen 2014/2015, ned fra 4,5 milliarder kroner som ble fasit for 2013/2014-sesongen.

Nedjusteringen på en halv milliard kroner begrunnes foruten bortfallet av Mesterliga-inntekter, med store investeringer i spillergruppa.

Det hører med til historien at forrige sesong endte godt på plussiden, med et rekordoverskudd på 244 millioner kroner. Også de totale inntektene på 4,5 milliarder er rekord for den pengesterke klubben.

Les også

Ferguson selger vin for 30 millioner

Klubbens storkjøp i sommer har allerede gitt utslag i tallene for fjerde kvartal i år, som endte med et underskudd på vel 60 millioner kroner, etter inntekter på i underkant av én milliard kroner.

Satser stort

For å komme seg tilbake til det gode selskap har klubben investert tungt i nye spillere i løpet av året.

Ifølge Financial Times har klubben brukt 808 millioner kroner på spillekjøpt forrige sesong. Den summen er ikke inkludert storkjøpet Angel Di Maria og låneavtalen med Radamel Falcao.

I tillegg måtte de ut med 53,3 millioner kroner for å kvitte seg med den håndplukkede etterfølgeren til Sir Alex Ferguson, David Moyes.

Med ny trener, nye spillere og en ny giga-avtale med utstyrsleverandør Adidas er Manchester United-sjef Ed Woodward imidlertid ikke bekymret for fremtiden.

- Med Louis Van Gaal i sjefsstolen, og de siste signeringene vi har gjort, har vi stor tro på fremtiden. Vi tror at dette er starten på et nytt kapittel i klubbens historie, ifølge Bloomberg.

Fasit for de første sidene i det kapitelet er ett tap og to uavgjorte kamper i ligaen, samt tap mot MK Dons fra nivå tre i ligacupen.

Les også:

Britiske toppklubber har brukt 7,5 milliarder på spillerkjøpDette har kostet United-eierne 2,2 milliarder- Manchester United-aksjer solgt under prisantydningen

Publisert: