INNSIDESAKEN MOT NETTAVISEN-JOURNALIST: INNSIDESAKEN: - Vi gjør dette hver dag

Stjernemegler Per Robert Jacobsen er overbevist om at det ikke var innsideinformasjon i DNO-artikkelen.

IKKE INNSIDE: Megler Per Robert Jacobsen mener at han ikke fikk innsideinformasjon.
Publisert:

- Analytikere henter inn informasjon om selskaper hver eneste dag. Hvis en analytiker ringer en ekspert, som journalistene her har gjort, er det da å regne som innsideinformasjon? Dette er altså noe vi gjør hver eneste dag, sier Per Robert Jacobsen til retten.

Tidligere stjernemegler Per Robert Jacobsen (35) vitner i innsidesaken mot Nettavisen-journalist Thomas Gulbrandsen onsdag.

Jacobsen er siktet for de samme forholdene som far og sønn Gulbrandsen, forhold som omhandler handel i aksjene DNO International og riggselskapet Sinvest.

35-åringen gjentok i retten at informasjonen i DNO-artikkelen var offentlig tilgjengelig informasjon.

"Ikke kursdrivende"

At artikkelen i Nettavisen skulle innholde kursdrivende informasjon i et globalt aksjemarked, har Jacobsen vanskelig å tro på.

- Det er altfor snevert å se på Aker Brygge og Norge. Norge er en av veldig mange markeder, og de fleste av kundene mine er utlendinger som bruker sine egne eksperter og analyser. De kan ikke en gang norsk, forklarte Jacobsen.

Stjernemegleren mener også bestemt at kursutviklingen 10. januar 2006 beviser at artikkelen ikke var kursdrivende.

- Når du ser på kursutslagene i DNO denne dagen, kunne jeg kjøpt aksjen for den samme prisen på ettermiddagen som rett etter e-posten om artikkelen, sier Jacobsen.

DNO-tips

Sentralt i Økokrims vitneavhør av Per Robert Jacobsen er den konkrete kontakten mellom stjernemegleren og den innsidetiltalte Nettavisen-journalisten Thomas Gulbrandsen.

10. januar 2006 mottok Jacobsen en e-post fra Thomas Gulbrandsen om en nær forestående "oppsiktsvekkende" nyhet om DNO International.

I to e-poster forsøker Jacobsen å få mer informasjon ut av tipset fra Gulbrandsen. Den første e-posten lyder "Negativ eller positiv", mens den siste lyder "Hva da?".

Aktoratet ville vite om Jacobsen ga informasjon fra Thomas Gulbrandsen videre.

- Nei, det kan jeg ikke huske å ha gjort, svarte Jacobsen.

Les også: - Tipset om "oppsiktsvekkende" DNO-nyhet

"Ikke straffskyld"

Jacobsens advokat, Thomas Berge, sa til E24 forrige uke at det faller på sin egen urimelighet at Jacobsen skulle misbruke innsideinformasjon.

- Han erkjenner ikke straffskyld for noen av forholdene og har gitt Økokrim utfyllende forklaringer som underbygger dette, sa Berge til E24 tirsdag.

Les også: - Ville vært å spille Hazard

Flere siktelser

Jacobsen har helt siden sommeren 2005 vært i Økokrims søkelys. 35-åringen er totalt siktet for tre forhold som omfatter misbruk av innsideinformasjon:

* Stjernemegleren skal ha mottatt tips fra Nettavisen-journalist Thomas Gulbrandsen om den forestående DNO-artikkelen 10. januar 2006. Rett etter tipset fra Gulbrandsen startet meglerhuset Pareto Securities et omfattende salg av aksjer i DNO.

* Ifølge Økokrim skal Jacobsen ha sendt en tekstmelding til Gulbrandsen sommeren 2006 med informasjon om at et indisk selskap ville kjøpe riggselskapet Sinvest. Gulbrandsen kjøpte deretter aksjer i riggselskapet. Pareto hadde på det tidspunktet nær kontakt med storaksjonær i Sinvest, riggründer og milliardær Bjarne Skeie.

* Sommeren 2005 kjøper det norske gullselskapet Crew det canadiske gullselskapet Guinor. Jacobsen er siktet for å ha lekket innsideinformasjon til kunder, som skal ha handlet på denne informasjonen.

Les også: Omstridt stjernemegler i retten

Flere nyheter på E24.

Publisert: