Pareto spår kraftig nedtur for Telenor

Telenor-aksjen kan falle 25 prosent i løpet av året, tror Pareto. Analytikerne er bekymret for konkurransen telegiganten møter i Myanmar og her hjemme.

STERKT FJORÅR: Telenors konsernsjef Sigve Brekke legger frem Telenors resultat 3. kvartal 2017.

Foto: Vidar Ruud NTB scanpix
  • NTB
  • E24
Publisert:

Telenor har nettopp lagt bak seg et år med både solide resultater og en solid oppgang i aksjekursen.

I 2017 steg aksjen 35 prosent og endte året på 175,90 kroner. I tillegg ble det betalt 7,80 kroner i utbytte per aksje.

Tross en god start på 2018, tror Pareto det meste av oppgangen kan fordufte i løpet av året, skriver Finansavisen.

Hittil i år er aksjen opp ytterligere åtte prosent og nådde en topp på 191 kroner tirsdag, men skepsisen vokser etter hvert som det nærmer seg kvartalspresentasjon. Pareto operer med et kursmål på 143 kroner, 25 prosent lavere enn dagens kurs.

Les mer: Nyttårsaften ble rekordsterk for teleoperatørene

Aggressive konkurrenter

I Norge trekker Pareto frem konkurranse fra Ice, som har sitt eget nett, som en utfordring, mens det kommer en ny aktør på banen i Myanmar i løpet av årets første måneder.

«Vi forventer at de starter aggressivt for å få fart og ta markedsandeler, og frykter at konsensus ikke gjenspeiler denne risikoen», står det i analysen.

Analytikerstanden er derimot splittet i sitt syn på aksjen. Tall fra SME Direkt/TDN Finans viser at fem analytikere nå har kjøpsanbefaling på Telenor-aksjen, mens fire har holdanbefaling og tre har salgsanbefaling.

På starten av fjoråret annonserte Telenor-ledelsen et mål om å kutte kostnadene med en milliard kroner i 2017. Allerede i oktober kunne selskapet melde at de allerede hadde nådd målet, i tillegg til at selskapet leverte et rekordhøyt driftsresultat i tredje kvartal.

Les også

Telegigant inntar norsk sokkel: Mener tingenes internett vil revolusjonere oljeplattformer

DNB skrudde opp kursmålet

4. januar skrudde meglerhuset DNB Markets opp kursmålet på Telenor-aksjen fra 186 til 220 kroner per aksje. Meglerhuset opprettholder sin Kjøp-anbefaling på aksjen.

– Etter vårt syn er utsiktene for varige kostnadsreduksjoner større i Telenor enn det konsensusforventningene i markedet impliserer. For perioden frem til 2020 venter vi at denne kostnadsutviklingen vil kunne løfte operasjonell fri kontantstrøm fra 20 milliarder kroner i 2016 til 39 milliarder kroner i 2020. Det innebærer at vi på dette nøkkeltallet ligger rundt 20 prosent over konsensus, skrev meglerhuset.

– Samtidig bør usikkerhet knyttet til virksomhetene i Asia allerede være mer enn reflektert i verdsettelsen, legger DNB Markets til.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Telenor

Flere artikler