Publisert:
Dette er en kronikk
Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg til E24 her.

Høydeskrekk i Europa

Her er Trendtechs aksjeanbefalinger.

  • Fredrik Ask Stensrud
    Fredrik Ask Stensrud
    Daglig leder og forvalter Fredrik Ask Stensrud i Trendtech. Stensrud er utdannet siviløkonom med spesialisering innen finans og makroøkonomi. Han har flere års erfaring innen forvaltning og rådgivning, blant annet fra Storebrand og Warren. Stensrud har vært involvert i flere forskningsprosjekter og bokutgivelser i regi av Handelshøyskolen BI og NHH.

Se grafene i bildeserien over

OSEBX – Kjøpsmuligheter for de risikovillige

Hovedindeksen er i sluttstadiet av en langsiktig kileformasjon, på dette stadiet er det typisk med store svingninger og hyppige retningsendringer. I en slik periode ser vi det som sannsynlig at investorer med «contrarian»-holdning treffer bedre enn de med trendfølgende posisjonering på kort sikt. Hovedindeksen ligger nå lavt i svingningsrommet og byr på kjøpsmuligheter for de risikovillige. Det er ikke til å skyve under teppet at bevegelsene i de europeiske markedene i begynnelsen av uken gjør det litt tøffere å klemme på avtrekkeren.

DNB – Kjøp

DNB faller kraftig tilbake etter å ha møtt motstand ved forrige topp ved 78 kroner. Teknisk sett ser dette ut til å være en overreaksjon som typisk vil bli fulgt av en ny test av motstandsnivået. Aksjen gir ikke tegn til å være overkjøpt og vi ser heller ingen tegn til svekkelse i det langsiktig stigende momentumet. Vi mener DNB igjen vil notere 78 kroner i løpet av en til to uker.

Aker Solutions – Kjøp

Aker Solutions passerte marginalt forrige ukes target på 122 kroner før aksjen falt tilbake. Med tanke på det sterkt positive momentumet aksjen har samt et betydelig støttenivå rundt 118 kroner ser vi ingen grunn til og ikke plukke opp aksjen igjen på disse nivåene. Oppsidepotensialet er teknisk sett fortsatt ikke tatt ut. Vi ser det som sannsynlig at Aker Solutions kan gå opp mot forrige topp ved 124 kroner på en til to ukers sikt. Dette vil innebære en stigning på nær fire prosent fra dagens nivå.

Telenor – Kjøp

Telenor har nok en gang falt tilbake til støttenivå ved 120 kroner. På dette nivået indikerer aksjen en oversolgt situasjon hvor vi kan få en gunstig inngang med en tett stop-loss. Utfallet på svingningene i aksjen så langt i år underbygger signalet om at aksjen nå ligger på gunstige nivåer. Target på to til tre ukers sikt er 123,8 kroner, en stigning på i overkant av tre prosent fra dagens nivå.

Olje – Selg

Oljen (UK) sliter med å bryte tilbake gjennom trendlinjen fra november (se chart). Dette er tredje gang i år hvor oljen prøver å bryte denne motstanden. De større svingningene så langt i februar vitner om usikkerhet og er typisk under dannelser av toppformasjoner. Vi forventer nok et fall ned fra disse nivåene. Da ned mot 114,5 dollar på en til to ukers sikt.

Publisert:
Gå til e24.no