OPTIMISTENE DOMINERER: Historisk har sommermånedene juni, juli og august i beste fall gitt en svakt positiv børsutvikling.Illustrasjonsfoto fra VM i dødsing i Frognerbadet i Oslo, der det er om å gjøre å være mest mulig fryktløs.

Aksjeanalyse: Optimistene dominerer

Men det vil ikke være unaturlig med en reaksjon tilbake etter de mange rekordnoteringene den siste tiden, mener analysesjef.

Publisert:
Dette er en kronikk
Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning.

Hovedindeksen på Oslo Børs ligger nær taket i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Indeksen har satt ny rekordnotering en rekke ganger de siste månedene og er nå overkjøpt. Det vil ikke være unaturlig med en reaksjon tilbake på kort sikt, mens en videre oppgang innenfor kanalen indikeres på lengre sikt.

Ved reaksjoner tilbake er det god støtte ved 560-566 poeng.

Den langsiktige og den kortsiktige hausseindeksen ligger mellom 66 og 73 poeng. Dette indikerer en klar overvekt av optimister blant både de kortsiktige og langsiktige investorene på Oslo Børs.

I løpet av siste måned er det rapportert 71 innsidehandler, hvorav 82 prosent kjøp. På årsbasis er kjøpsandelen 73 prosent. Dette viser at innsiderne i selskapene på Oslo Børs er klart positive til egne selskap, noe som indikerer at de synes aksjekursen er lav fundamentalt sett.

Historisk er sommermånedene, juni, juli og august, i snitt en nøytral til svakt positiv periode på Oslo Børs.

Konklusjon: Hovedindeksen er positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder).

Vi har gått gjennom alle aksjene på Oslo Børs og funnet fram til de beste kortsiktige kjøpskandidatene. Dette er aksjer der vi mener oppsiden på en til to ukers sikt er god, mens nedsiden er liten.

Sevan Drilling har brutt en fallende trend på mellomlang sikt og viser en positiv volumutvikling. Relativt mot Seadrill, som også er en stor eier i aksjen, har Sevan Drilling falt rundt 30 prosentpoeng de siste tre månedene. Aksjen har dermed et stort opphentingspotensiale.

Aksjen tester kortsiktig støtte ved 3,17 kroner. Dermed har man mulighet til sette en tett stop loss (på sluttkursbasis), rundt 3,15 kroner, for å begrense nedsiden. Nærmeste motstand er ved 3,40 kroner, og skal aksjen ta tilbake tapet i forhold til Seadrill, må den stige rundt 50 prosent.

(saken fortsetter under bildet)

BW Offshore har brutt opp fra den sidelengse trenden som aksjen har ligget det siste året. Dette har utløst et kjøpssignal i aksjen. En positiv volumutvikling styrker aksjen og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake er det nå støtte i underkant av åtte kroner. BW Offshore er positiv på innsidehandler, spesielt etter at styremedlem Christophe Pettenati-Auziere har kjøpt seg kraftig opp den siste tiden.

(saken fortsetter under bildet)

Hurtigruten har vist en svært volatil utvikling siden i fjor høst. Aksjen har imidlertid steget bra og volumutviklingen har vært positiv, med høyt volum på oppgang og lavt på reaksjoner tilbake. Hurtigruten har nå gitt kjøpssignal fra en liten dobbel-bunn-formasjon på økende volum og tester gulvet i en stigene trend på kort sikt. En videre oppgang på kort sikt indikeres.

I slutten av mai kjøpte SVP Thomas Westergaard seg inn i selskapet for over en halv million kroner og aksjen er positiv på innsidehandler. Ved reaksjoner tilbake er det støtte fra 4,13 til 4,43 kroner.

Publisert: