Star Wars drar inn 700 millioner kroner - hver eneste dag

Å videreføre Star Wars i en ny og moderne drakt har vist seg å være et smart trekk. Filmen fortsetter å sprenge nye rekorder.

SPRENGER REKORDER: Søndag den 27. desember kom kinesiske fans kledd ut som Stormtroopers til førpremieren av den nye Star Wars filmen i Shanghai. Filmen har allerede passert 1 milliard i inntekter.

Foto: AP
  • Anita Bakk Henriksen
Publisert:

Den nye Star Wars filmen «The Force Awakens» har siden premieren blitt nærmest umulig ikke å få med seg, enten man er fan eller ikke.

Per dags dato har filmen tjent inn én milliard dollar raskere enn noen andre i historien, skriver AFP.

Kun tolv korte dager etter den storslåtte premieren lykkes filmen å passere den magiske grensen, og natt til 30. desember har den nådd 600 millioner dollar-grensen i USA (5 milliarder kroner), ifølge deadline.com.

Det tok altså tolv dager å få inn 545 millioner dollar i Nord-Amerika, og ytterligere 546 millioner dollar ute i verden.

Med andre ord utgjør dette 83 millioner dollar om dagen, eller 700 millioner kroner i snitt.

Mest innbringende filmen i verden

Den tidligere rekorden ble satt av sommerens Jurassic World. Her tok det tretten dager å nå 1 milliard dollar. Tallene så langt vitner om at Star Wars har potensial om å bli den mest innbringende filmen som noen gang har blitt produsert.

– Du vil ikke tro forventningsnivået knyttet til Star Wars-filmen på Wall Street akkurat nå, sa Michael Nathanson, analytiker ved Moffett Nathanson til New York Times ved inngangen til desember 2015.

TROFASTE FANS: Her er fans under premieren av Star Wars i Taipei, Taiwan den 19. desember 2015. Ingen annen film har tjent 1 milliard dollar på så kort tid som The Force Awakens.

Chiang Ying-ying Ap

På Wall Street forventes det at Star Wars vil dra inn minst 1,5 milliarder dollar, tilsvarende 13 milliarder norske kroner, på verdensbasis.

Fem milliarder dollar i ekstra omsetning

Noen analytikere tror også tallet vil være vesentlig høyere. I tillegg anslås det at salget av filmrelaterte varer kan stå for fem milliarder dollar ekstra i omsetning i løpet av de neste årene.

Les også

Star Wars-filmen kan bli raskest til én milliard

I dag er det filmen Avatar fra 2009 som topper denne listen. For at Star Wars skal lykkes med å slå denne rekorden kreves det dog at filmen også blir en suksess i Kina. Der er det ikke premiere før 9. januar, og Disney har satset stort på reklame for filmen i landet.

Det ser ut til å lykkes. På Kinas versjon av Twitter, Sina Weibo har Star Wars blitt nevnt mer enn 700.000 ganger kun i desember.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Star Wars kan redde Disney-aksjen

  2. «Star Wars» overtar «Avatar»-rekord

  3. Star Wars-filmen kan bli raskest til én milliard

  4. Annonsørinnhold

  5. Stjernesmell for nye «Star Wars»

  6. «Frost 2» er Disneys sjette milliardfilm i år