Star Wars drar inn 700 millioner kroner - hver eneste dag

Å videreføre Star Wars i en ny og moderne drakt har vist seg å være et smart trekk. Filmen fortsetter å sprenge nye rekorder.

SPRENGER REKORDER: Søndag den 27. desember kom kinesiske fans kledd ut som Stormtroopers til førpremieren av den nye Star Wars filmen i Shanghai. Filmen har allerede passert 1 milliard i inntekter.

Foto: AP
Publisert:

Den nye Star Wars filmen «The Force Awakens» har siden premieren blitt nærmest umulig ikke å få med seg, enten man er fan eller ikke.

Per dags dato har filmen tjent inn én milliard dollar raskere enn noen andre i historien, skriver AFP.

Kun tolv korte dager etter den storslåtte premieren lykkes filmen å passere den magiske grensen, og natt til 30. desember har den nådd 600 millioner dollar-grensen i USA (5 milliarder kroner), ifølge deadline.com.

Det tok altså tolv dager å få inn 545 millioner dollar i Nord-Amerika, og ytterligere 546 millioner dollar ute i verden.

Med andre ord utgjør dette 83 millioner dollar om dagen, eller 700 millioner kroner i snitt.

Mest innbringende filmen i verden

Den tidligere rekorden ble satt av sommerens Jurassic World. Her tok det tretten dager å nå 1 milliard dollar. Tallene så langt vitner om at Star Wars har potensial om å bli den mest innbringende filmen som noen gang har blitt produsert.

– Du vil ikke tro forventningsnivået knyttet til Star Wars-filmen på Wall Street akkurat nå, sa Michael Nathanson, analytiker ved Moffett Nathanson til New York Times ved inngangen til desember 2015.

TROFASTE FANS: Her er fans under premieren av Star Wars i Taipei, Taiwan den 19. desember 2015. Ingen annen film har tjent 1 milliard dollar på så kort tid som The Force Awakens.

Chiang Ying-ying Ap

På Wall Street forventes det at Star Wars vil dra inn minst 1,5 milliarder dollar, tilsvarende 13 milliarder norske kroner, på verdensbasis.

Fem milliarder dollar i ekstra omsetning

Noen analytikere tror også tallet vil være vesentlig høyere. I tillegg anslås det at salget av filmrelaterte varer kan stå for fem milliarder dollar ekstra i omsetning i løpet av de neste årene.

Les også

Star Wars-filmen kan bli raskest til én milliard

I dag er det filmen Avatar fra 2009 som topper denne listen. For at Star Wars skal lykkes med å slå denne rekorden kreves det dog at filmen også blir en suksess i Kina. Der er det ikke premiere før 9. januar, og Disney har satset stort på reklame for filmen i landet.

Det ser ut til å lykkes. På Kinas versjon av Twitter, Sina Weibo har Star Wars blitt nevnt mer enn 700.000 ganger kun i desember.