Seinfeld i krangel om falsk Porsche-kjøp

Komiker Jerry Seinfeld leverte mandag inn søksmål mot en bilforhandler i California etter at han selv er blitt anklaget for å selge en falsk veteran-Porsche.

Foto: Greg Allen AP
  • NTB
Publisert:

Ifølge søksmålet betalte Seinfeld, som omtaler seg selv som en av verdens mest framstående Porsche-samlere, 1,2 millioner dollar for bilen i februar 2013.

Den verdensberømte komikeren kjøpte sportsbilen, som ble solgt som en 1958-modell, fra bruktbilforhandleren European Collectibles i Costa Mesa. Han skal ikke ha visst at bilen var en etterligning før han selv ble saksøkt etter å ha videresolgt den for 1,54 millioner dollar i mars 2016.

Les på E24+ (for abonnenter)

Er Ole Gunnar Solskjær en dyktig fotballtrener, eller har han flaks?

Selskapet som kjøpte bilen av Seinfeld, Fica Frio Ltd., hevdet imidlertid at Seinfeld var fullstendig klar over hva han gjorde. Det mener at han solgte en falsk vare, og at han bør annullere salget og tilbakebetale alle utgifter.

Det imøtegår Seinfeld i sitt søksmål, der det heter at han som vellykket komiker ikke «trenger å spe på inntektene ved å bygge eller selge etterligninger av sportsbiler».

Han framholder at ansvaret for feilsalget ligger hos selskapet som i utgangspunktet skal ha løyet om bilen og sertifisert den som en Porsche fra 1958.

European Collectibles har ikke kommentert saken.

Les også

Nye regler for EU-kontroll – og trolig økt pris

Les også

Mange nordmenn foretrekker veiavgift over bilavgift

Her kan du lese mer om

  1. Bil

Flere artikler

  1. Tidenes største tilbakekalling for Subaru: 8.900 biler i Norge rammes

  2. Volvo reduserer toppfarten på alle nye biler til 180 km/t

  3. Betalt innhold

    Dette koster mer for det samme i 2019. Om selskapene får bestemme

  4. Annonsørinnhold

  5. Fire Audi-ingeniører tiltalt for utslippsjuks

  6. Spår blodbad blant bildelerne