Forbrukertilsynet åpnet sak mot fem nye strømselskaper

Forbrukertilsynet har opprettet sak mot nye strømselskaper som har markedsført seg selv som billigst, eller påstått at de har de beste strømavtalene.

HVEM HAR RETT?: Ikke alle kan være «billigst» eller «best». Nå har Forbrukertilsynet tatt affære mot fem aktører.
Publisert:

I alt dreier det seg om de fem selskapene Fjordkraft, Hurum Kraft, Agva Kraft, NorgesEnergi og SFE Kraft.

– Dersom påstanden ikke er riktig, skader den forbrukerne økonomisk ved at de kan bli villedet til å velge en dyrere strømavtale enn nødvendig, sier direktør i Forbrukertilsynet, Trond Rønningen.

Han legger til at påstander om å være billigst skaper et inntrykk av at prisen er lavest i markedet. Det er derfor strenge krav om at slike løfter om å være billigst skal kunne dokumenteres.

Har allerede fått konsekvenser

Direktøren forteller at de aktuelle selskapene har svarfrist 10. mai. Ett av selskapene har allerede fjernet den aktuelle markedsføringen.

Dette er Fjordkraft, opplyser selskapet til E24 kort tid etter at saken ble publisert torsdag ettermiddag.

Les også

Forbrukertilsynet mener disse kan ha brutt loven under de store tilbudsukene i 2020

«Etter deres tilbakemelding i saken forutsetter tilsynet at Fjordkraft har gode rutiner for å forhindre at liknende markedsføring blir publisert igjen uten at tilfredsstillende dokumentasjon foreligger. Eksempelvis ved å føre kontroll med hva som publiseres gjennom markedsførings- og reklamebyråer», skriver Forbrukertilsynet i et brev til Fjordkraft.

– Basert på de opplysningene som er fremkommet, og det faktum at annonsen er fjernet, kan denne saken anses som avsluttet fra vår side, står det.

Les også

Forbrukertilsynet: Ikke ressurser til å straffe flere for lovbrudd

– Strømbransjen har mange aktører, og det tilbys mange forskjellige avtaler med hyppige prisendringer. Når da bare én kan være billigst, er det vanskelig å sannsynliggjøre en påstand om å faktisk være det, skriver tilsynet i en pressemelding.

Deres råd er å sjekke Strømpris.no for å finne ut hvilken avtale som lønner seg.

Les også

Forbrukerrådet mener strømkundene blir lurt

Publisert: