Nyboligsalget steg 86 prosent i mars

Salget av nye boliger ble i 2020 sterkt preget av Covid19, men trenden har i år snudd.

Holmenkollen sett fra Helsfyr i Oslo. Ifølge ferske tall fra Boligprodusentenes Forening er salget av nye boliger kraftig opp i mars fra samme måned året før.
  • Harald Hoff
Publisert:

– Nyboligsalget i mars og første kvartal 2021 var vesentlig høyere enn det svært lave nivået vi hadde i fjor, sier administrerende direktør Per Jæger Boligprodusentenes Forening.

Han viser til ferske tall publisert i en presseuttalelse fra foreningen torsdag. Blant annet viser presseuttalelsen at salg av nye boliger i mars er opp 86 prosent fra i fjor.

Det er omtrent tilbake til samme nivå som før Covid19, da mars-salget av nye boliger i år sammenlignet med 2019 er ned 1 prosent.

Tallene for første kvartal er noe mer moderat. Da en er i år 40 prosent opp sammenlignet med 2020, og 5 prosent sammenlignet med 2019. Salget av leiligheter, småhus og eneboliger var henholdsvis 35 prosent, 43 prosent og 48 prosent over første kvartal i fjor.

Tallene for igangsetting av nye boliger er opp 63 prosent fra året før. For første kvartal av 2021 var igangsatte boliger opp 20 prosent fra 2020 og 15 prosent over 2019.

– Det er gledelig å se at igangsettingen av nye boliger i mars nå i år
endelig har tatt seg opp, konstaterer Jæger.

Det er også solgt omtrent tre ganger så mange nye fritidsboliger viser tallene fra foreningen. Igangsettingen av nye fritidsboliger er opp 27 prosent for første kvartal sammenlignet med året før.

Rettelse: E24 skrev i en tidligere utgave av denne artikkelen at igangsettingen av nye fritidsboliger er opp 63 prosent for første kvartal i år sammenlignet med året før. Det var feil tall i presseuttalelsen, og er nå rettet opp til 27 prosent.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Nyboligsalget
  2. Boligmarkedet

Flere artikler

  1. Kraftig vekst i igangsetting av nye boliger

  2. Nyboligsalget falt 29 prosent i april

  3. Nyboligsalget stiger kraftig

  4. Nyboligsalget stiger etter åtte måneder med nedgang

  5. Hytteprisene steg 7,3 prosent i 2021