Wizz Air mener boikott av flyselskapet er i strid med internasjonal rett

Det omstridte flyselskapet Wizz Air mener boikottkampanjer mot selskapet er «mobbing» og i strid med internasjonal rett, skriver Klassekampen.

Wizz Air mener boikott av selskapet er mobbetaktikker, og at det bryter med internasjonal rett. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Kampen om luften
 • NTB
Publisert:

– Forsøket på å bruke boikott og mobbetaktikker for å presse ansatte til å organisere seg er et åpenbart brudd på deres rettigheter, skriver Wizz Airs kommunikasjonssjef Andras Rado i en epost til Klassekampen.

Fagbevegelsen har startet en kampanje for å få norske myndigheter til å nekte lavprisflyselskapet å fly innenriks i Norge. Selskapet har blitt kritisert blant annet for å motsette seg fagforeninger.

Fagbevegelsens opprop viser til ILO-konvensjon, som garanterer organisasjonsfriheten, og mener den gir grunnlag for å kaste ut selskapet, og både Rødt og Ap har forslag de mener kan stanse selskapet fra å operere i Norge.

Rado skriver til Klassekampen at Wizz Air erkjenner at internasjonale konvensjoner beskytter ansattes rett til organisering.

– Vi erkjenner også at den Europeiske Menneskerettsdomstolen har uttalt at de samme prinsippene beskytter ansattes rett til ikke å bli med i organisasjoner, skriver han.

Les også

Flertallet i Oslo kommunes bystyre vil boikotte Wizz Air

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Kampen om luften
 2. Wizz Air
 3. Fly
 4. Flyselskaper
 5. Luftfart
 6. Boikott

Flere artikler

 1. Pilotforbundet reagerer på Wizz Air-lekkasje om oppsigelser: – Setter sikkerheten i fare

 2. – Et gedigent mageplask av Wizz Air

 3. Wizz Air skroter innenrikssatsingen i Norge

 4. Statnett avviser søksmål-påstand: – Vi deltar ikke i noen boikott

 5. DN: Wizz Air-piloter kan sies opp på dagen