Kampen om luften

Wizz Air mener boikott av flyselskapet er i strid med internasjonal rett

Det omstridte flyselskapet Wizz Air mener boikottkampanjer mot selskapet er «mobbing» og i strid med internasjonal rett, skriver Klassekampen.

Wizz Air mener boikott av selskapet er mobbetaktikker, og at det bryter med internasjonal rett. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

  • NTB
Publisert:

– Forsøket på å bruke boikott og mobbetaktikker for å presse ansatte til å organisere seg er et åpenbart brudd på deres rettigheter, skriver Wizz Airs kommunikasjonssjef Andras Rado i en epost til Klassekampen.

Fagbevegelsen har startet en kampanje for å få norske myndigheter til å nekte lavprisflyselskapet å fly innenriks i Norge. Selskapet har blitt kritisert blant annet for å motsette seg fagforeninger.

Fagbevegelsens opprop viser til ILO-konvensjon, som garanterer organisasjonsfriheten, og mener den gir grunnlag for å kaste ut selskapet, og både Rødt og Ap har forslag de mener kan stanse selskapet fra å operere i Norge.

Rado skriver til Klassekampen at Wizz Air erkjenner at internasjonale konvensjoner beskytter ansattes rett til organisering.

– Vi erkjenner også at den Europeiske Menneskerettsdomstolen har uttalt at de samme prinsippene beskytter ansattes rett til ikke å bli med i organisasjoner, skriver han.

Les også

Flertallet i Oslo kommunes bystyre vil boikotte Wizz Air

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Kampen om luften
  2. Wizz Air
  3. Fly
  4. Flyselskaper
  5. Luftfart
  6. Boikott

Flere artikler