DN: Skatteetaten saksøker Idar Vollvik - krever nær 2 millioner i skatt

Kemneren har også tatt pant i Vollviks bolig i Bergen for andre gang på to år.

Mandag ble Idar Vollvik dømt til 45 dagers fengsel i munnbind-saken. Tirsdag melder DN at Skatteetaten krever ham for nær to millioner kroner i ubetalte skatteregninger.
Publisert:

Skatteetaten har ifølge Dagens Næringsliv saksøkt forretningsmannen Idar Vollvik for ubetalte skatteregninger. De skal ifølge avisen kreve ham for 1,93 millioner kroner.

Kemneren har også ha tatt pant i Vollviks bolig i Bergen for skattekravet, etter en utleggsforretning avholdt 12. mai. Han kjøpte boligen i 2001, sammen med sin kone, for seks millioner kroner.

Vollvik har foreløpig ikke besvart E24s forespørsel om en kommentar til saken. Til DN har han uttalt at skattekravet ikke engster ham.

Les på E24+

Lydopptak: Munnbind-importør ville få Vollviks munnbind til å «forsvinne»

Dømt til fengsel

Mandag ble Vollvik dømt til 45 dagers ubetinget fengsel for å ha pakket om og feilmerket ikke-medisinske munnbindene han solgte gjennom Norske Nettbutikker og Vovi AS.

– Jeg er veldig skuffet over dommen og kommer til å anke, sa Vollvik til E24 like etter at avgjørelsen var kjent.

Les også

Vollvik om munnbind-pakkingen: – Det lå ingen vinning i å gjøre noe feil

Har skjedd før

Det er ikke første gang kemnerkontoret i Bergen stiller skattekrav til Vollvik. I oktober 2020, like etter at han ble siktet i munnbind-saken, tok kemneren pant i Vollviks villa og krevde ham for 123.378 kroner.

Kemneren har også tidligere begjært tvangssalg av den samme villaen.

Publisert:

Her kan du lese mer om