Passasjernedgang for Norwegian

Flyselskapet fraktet omtrent 70.000 færre passasjerer i desember enn november, viser ferske trafikktall.

Publisert:

Norwegian fraktet 931.917 passasjerer i desember, en nedgang fra omtrent én million passasjerer måneden før.

Selskapet bemerker at økningen er «betydelig» sammenlignet med desember 2020, da coronaviruset og restriksjoner preget markedet. Men den nye virusvarianten omikron fortsetter å prege Norwegian også i år.

— Jeg er glad for å kunne slå fast at vi har truffet bra med planlegging og gjennomføring av ruteprogrammet for desember, inkludert jule- og nyttårstrafikken som vi vet er veldig viktig for alle som flyr med oss når de skal hjem til jul, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

– Vi måtte også denne jule- og nyttårshelgen planlegge ut fra lavere etterspørsel, og fyllingsgraden er bra også for desember. Samtidig merker vi naturlig nok effekten av omikronviruset og nye tiltak og restriksjoner i inn- og utland, sier Karlsen.

Ned fra november

Den såkalte fyllingsgraden, som viser hvor stor andel av flyets seter som har blitt booket, var på 71,3 prosent i desember – opp 19 prosentpoeng fra året før. Det er samtidig ned fra 76,6 prosent i november.

Inntekten per passasjerkilometer (yield) var på 0,54 kroner i desember, sammenlignet med 0,55 kroner i november, og 0,79 kroner i samme måned i fjor.

Samme måned økte Norwegian den totale kapasiteten (ASK), som måler antall setekilometer selskapet har fløyet, med 904 prosent sammenlignet med desember i fjor. Passasjertrafikken (RPK) er opp 1.269 prosent mot fjoråret.

I desember hadde Norwegian i gjennomsnitt 48 fly i drift, mens 99,6 prosent av oppsatte flyvninger ble gjennomført. Punktligheten var på 83,8 prosent.

Les også

Analytiker: Flyr unngikk å dumpe prisene i desember

– En bra måned for Norwegian

– Norwegian fortsetter å levere gode trafikktall, desember intet unntak, kommenterer flyanaltiker Hans Jørgen Elnæs etter tallslippet.

– Til tross for fall i etterspørsel transporterte Norwegian mer enn 900.000 passasjerer og solgte mer enn 7 av 10 seter, uten at billettprisene måtte settes ned av betydning. Inntekt per solgte sete var i desember på nivå med november.

Han beregner at Norwegian dro inn 588 millioner i billettinntekter i desember – litt under november-tallet på 600 millioner.

– En bra måned for Norwegian og selskapet fortsetter å vise at det klarer bra å balansere kapasitet mot etterspørsel. Det blir nok noe mer utfordrende å levere tilsvarende i januar, nå setter pandemien bremses på etterspørselen, men jeg tror der blir bedre enn i januar 2021, sier Elnæs.

Publisert:
Gå til e24.no