Virke og NHO fornøyde med gradvis åpning: – Fornuftig

Barnehager og småskolen åpner i slutten av april. Klokt, mener Virke og NHO.

NHO-sjef Ole Erik Almlid (til venstre) og Virke-sjef Ivar Horneland Kristensen opplever at arbeidsgiverorganisasjonene er blitt lyttet til.
 • Nora Rydne
Publisert: Publisert:

Tirsdag la regjeringen frem hvilke coronatiltak som skal videreføres etter påske. Det er gjort syv endringer. Blant annet vil barnehagene åpner 20. april og 1–4. trinn på barneskolen vil åpne 27. april.

Yrkesgrupper som psykologer, frisører, hudpleiere og massører vil kunne åpne igjen 27. april, men da med en rekke standarder som skal hindre smitte. Disse skal utvikles i samarbeid med bransjeorganisasjoner.

Les også

Barnehagene og småskolen åpner i slutten av april

Vil ta i bruk lærdom fra dagligvarebransjen

– Jeg tror nivået myndighetene legger seg på nå med gradvis gjenåpning er fornuftig. Det er klart at hvis næringslivet forblir nedstengt over lang tid er det dramatisk, så det at vi får signaler om at vi skal komme i gang igjen er positivt, sier administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen i hovedorganisasjonen Virke.

Virke organiserer blant annet frisører, som er blant de få bransjene som nå har fått en klar frist for når de så smått kan komme i gang igjen. Organisasjonen vil samarbeide med myndighetene om hvilke standarder som må på plass for å hindre smitte.

– Vi har allerede jobbet med å få slike tiltak på plass i dagligvarebransjen. Jeg vil tro vi kan bruke mye av det vi har lært og erfart gjennom dette arbeidet når vi nå skal utvikle praksiser for at andre kan starte opp, sier Horneland Kristensen.

– Må se om det bærer

Også NHO-sjef Ole Erik Almlid er fornøyd med tiltakene, og opplever at arbeidsgiverorganisasjonene er blitt lyttet til.

– Dette er en klok tilnærming. Det koster mye å stenge ned Norge, så det er viktig å få næringslivet opp og stå igjen. Når barnehager og småskolen åpner igjen, vil mange kunne komme tilbake på jobb, det er viktig. Så må vi se om dette bærer med tanke på smittevernshensyn – næringslivet er heller ikke tjent med at man tar for stor helsemessig risiko, sier Almlid.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Virke
 3. NHO
 4. Næringsliv
 5. Ole Erik Almlid
 6. Arbeidsliv
 7. Coronaviruset

Flere artikler

 1. Virke: – En kjempestor seier

 2. NHO om den nye regjeringen: – Vi har store forventninger

 3. Næringsministeren etter innstrammingene: Skal vurdere nye tiltak

 4. Virke-topp: Puslete tiltak fra regjeringen

 5. Virke frykter konkurser og oppsigelser i sommer