Rekordresultat for Olav Thon

Selskapet sikret seg en solid avslutning for regnskapsåret 2016, og ser lyst på 2017. 

REKORD: Resultatene fra 2016 viser at regnskapstallene er bedre enn noensinne. Her er Olav Thon fotografert med maleriet av seg selv i bakgrunnen.
Publisert: Publisert:

Olav Thon Eiendomsselskap melder torsdag om sitt høyeste resultat noensinne.

Resultatet fra fjerde kvartal viser til 0,2 milliarder kroner før skatt. Dermed endte årsresultatet på 4,5 milliarder kroner for 2016 – et resultat som er høyere enn noen gang før.

Selskapet hadde netto leieinntekter på 582 millioner kroner i fjerde kvartal, mot 512 millioner i tilsvarende kvartal året før.

I samme periode bidro verdiøkning på eiendommer og finansielle instrumenter til at resultatet før skatt ble nesten doblet, til 2,01 milliarder kroner fra 1,1 milliarder.

Les også

Resultatrushet fortsetter denne uken: Slik navigerer du best i rapporteringsjungelen

Lave renter og høy etterspørsel

Konserndirektør for finans Arne B. Sperre er godt fornøyd med resultatene.

– Vi har hatt et overskudd på 4,5 milliarder kroner hvorav nesten 3 milliarder skyldes økte markedsverdier på eiendomsporteføljen vår, sier konserndirektøren i en pressemelding torsdag morgen.

Selv uten store verdiøkninger ble selskapets resultat 10 prosent høyere enn fjoråret.

De samlede investeringene for 2016 utgjorde 4,3 milliarder kroner, og det er en økning på hele 2,7 milliarder fra 2015.

Årlig leieinntektsnivå var på 2,85 millioner kroner hvorav 81 prosent kom fra kjøpesentereiendom og 19 prosent fra øvrig næringseiendom.

– Vi er optimistiske med tanke på 2017. Prognosene sier at rentene vil holde seg lave, og vi merker at etterspørselen etter eiendom fortsatt er høy, sier Sperre.

Les også

Olav Thon kjøper Åsane Storsenter for 1,9 mrd.

Jobber med ytterligere utvidelser

Tall fra butikkomsetningen i kjøpesenterporteføljen viser en positiv stigning, hvor det i fjerde kvartal var en omsetning på 16,3 milliarder kroner.

Fra tidligere har Olav Thon Gruppen kunnet vise til sterke tall fra selskapets kjøpesenterutvikling. Olav Thons kjøpesenterimperium i Norge omsatte for 66,3 milliarder kroner i fjor.

Gruppen hadde ved årsskiftet 100 kjøpesentre i Norge, hvor 71 av dem er hel- eller deleide. Store investeringer ble gjort i løpet av fjoråret, både i nye og eksisterende sentre. De forvalter seks av Norges største kjøpesentre, hvor Sandvika troner øverst, med en omsetning på 3,3 milliarder kroner i 2016.

Tett etterfulgt kommer Strømmen Storsenter, med en omsetning på 3,16 milliarder kroner, og Lagunen Storsenter i Bergen med 3,1 milliarder kroner i totalomsetning.

– Fremover vil vi blant annet jobbe med å utvide både Lagunen Storsenter i Bergen og Amfi Moa i Ålesund, som er to av våre største kjøpesentre. I tillegg har vi et spennende byutviklingsprosjekt på 60.000 kvadratmeter ved Storo Storsenter i Oslo, sier Sperre.

Les også

Her finner du verdens dyreste husleie

Les også

Spår halvering fra 2015

Les også

Thons kjøpesenterimperium omsatte for 66 milliarder i fjor

Publisert: