Rema åpner 15 søndagsåpne butikker

Rema åpner søndag 15 butikker. Politiet varsler at de ikke vil bruke ressurser på å avdekke om butikkene bryter loven, og Kristelig Folkeparti reagerer.

SØNDAGSÅPENT: Rema 1000 vil holde åpent i 15 butikker søndager ved å sette opp sperrebånd i eksisterende butikker som avgrenser søndagsbutikk-arealet.
Publisert: Publisert:

Tidligere i år anmeldte Rema 120 konkurrerende butikker for å drive i strid med forskriftene for søndagshandel, men samtlige anmeldelser ble henlagt. Nå kommer svaret fra Rema. Kjeden vil ikke benytte seg av Brustadbu-løsningen, men sette opp sperrebånd i eksisterende butikker som avgrenser søndagsbutikk-arealet, skriver Aftenposten.

– Vi kommer ikke til å starte etterforskning på eget initiativ i en slik sak. Men kommer det en anmeldelse, vil den bli vurdert. Jeg ville ikke blitt overrasket om utfallet ble det samme som i de andre sakene, sier Roar Hanssen, pressevakt i Oslo politidistrikt, til Vårt Land.

KrF-talsmann Geir J. Bekkevold ber både bransje og regjering snarest rydde opp der matgiganter krysser nye grenser for søndagsåpent.

Han mener regjeringens manglende avklaring av om det virkelig blir mer søndagshandel, åpner et tomrom der nettopp handelsinteresser selv kan tøye grenser og ta seg til rette. Bekkevold mener det å trekke sperrebånd gjennom deler av et butikkareal, er lovbrudd.

– Det skal være et eget lokale – og butikken skal ikke være på over 100 kvadratmeter. Jeg forventer at enhver som ønsker å drive en søndagsåpen butikk, forholder seg til disse klare reglene.

Les også

Politiet henlegger anmeldelser om søndagsåpne butikker

Les også

Sjef for anmeldt Bunnpris-butikk: – Lovverket er lett å følge

Les også

Joker-butikksjef etter politianmeldelse: – Det hele kom brått på

Publisert: