Ny æra for varehandel

Gamestop bekrefter nedleggelse: Stenger alle de 27 norske butikkene i løpet av 2020

Tidligere i november rapporterte svenske aviser at spillkjeden Gamestop vurderte å legge ned sine butikker i Norden. Nå har det amerikanske selskapet bekreftet nedleggelsene.

Rick Wilking / X00301
 • Sindre Hopland
Publisert: Publisert:

– Vi har begynt på prosessen med å legge ned vår operasjon i Nord-Europa, som inkluderer Danmark, Finland, Norge og Sverige. Dette vil ta flere måneder å gjennomføre, sier administrerende direktør i Gamestop, George Sherman, under kvartalspresentasjonen natt til onsdag.

Nyheten bekreftes også på Gamestops norske nettsider.

Sherman forklarer at den amerikanske kjedens besparelser på å legge ned Norden-operasjonen vil forbedre driftsresultatet (ebitda) med 15 millioner dollar (136,6 millioner kroner).

I dag har kjeden 27 butikker i Norge – og sliter som store deler av varehandelen med færre kunder i de fysiske butikkene.

Ifølge siste oversikt fra Brønnøysundregisteret har selskapet 112 ansatte i Norge.

Svenske medier meldte allerede i begynnelsen av november at butikkene i Norden hadde fått beskjed om beslutningen, men nå er det altså bekreftet av selskapet.

Les også

Svenske medier: Vil legge ned alle butikkene i Norden

Legger ned innen 2020

– Vi har begynt prosessen med å legge ned operasjonen og forventer å være ute av disse markedene innen sent 2020, sier finansdirektør i Gamestop, James Bell.

Selskapet har ingen toppledelse som sitter i Norge. E24 har vært i kontakt med den regionale ledelsen i Norge som ikke ønsker å kommentere saken, og henviser til beskjeden på nettsiden.

I august leverte selskapet sitt svakeste resultat på over ti år, hvor omsetningen endte på 180 millioner kroner med et underskudd på 6,2 millioner.

Selskapet har kraftig redusert antall butikker i Norge. For ti år siden fusjonerte Gamestop med søsterselskapet Free Record Shop, og fikk til sammen 65 butikker.

Les også

For første gang siden finanskrisen opplever varehandelen nedgang

Skuffende resultater

Tirsdag kveld rapporterte Gamestop, som er børsnotert i USA, om skuffende resultater. Tidligere i år meldte kjeden at resultatet for 2019 vil gå tilbake med 5–10 prosent, men oppjusterte dette tallet til et sted mellom 13–15 prosent.

– Når vi fortsetter å evaluere våre virksomheter med svak utvikling er vi på vei mot å ha mellom 230 og 250 færre butikker ved utgangen av 2019, uttalte finansdirektør Bell.

Aksjen var på det meste ned over 15 prosent på Wall Street.

Globalt har kjeden på nåværende tidspunkt i overkant av 5.700 butikker.

Gamestop skriver på sine norske nettsider at de fra 11. desember vil slutte å utstede gavekort, og at kunder som har gavekort i dag må innløse disse så snart som mulig.

Kjeden kommer også med en rekke opplysninger knyttet til nedleggelsen, og sier datoer for butikknedleggelser vi bli offentliggjort fortløpende, men at nettbutikken vil holde åpent helt frem til siste butikk stenger.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Ny æra for varehandel
 2. Gamestop
 3. Butikker
 4. Varehandel

Flere artikler

 1. Varner-familiens største kjeder mistet 283 millioner i omsetning i fjor

 2. Svenske medier: Vil legge ned alle butikkene i Norden

 3. Ekspert tror Jotunfjell vil selge Vita videre raskt

 4. Annonsørinnhold

 5. Nok et Jernia-underskudd etter snuoperasjon: Coronavekst skal gi første positive resultat på mange år

 6. Slik vil varehandelen utvikle seg i 2020: – Det ligger en udetonert bombe i netthandelen