Meklingen i statsoppgjøret fortsetter på morgenkvisten

Ingen vet når partene i statsoppgjøret kaster kortene eller tar hverandre i hånden. Fredag morgen er utfallet av meklingen fortsatt uklart.

Foto: Vidar Ruud NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

– Det er ingenting nytt å melde. Meklingen pågår fortsatt, opplyser Riksmeklerens kontor til NTB klokken 5.13.

Riksmekler Mats Wilhelm Ruland sa før midnatt at det fram til da har vært bevegelse, men at partene ikke var i mål. Dermed ble det klart for mekling på overtid.

– Så lenge det er håp, vil partene normalt bli sittende, men dette må jeg ta formelt med dem, sa riksmekleren da det bare gjensto en snaut time før fristen for meklingen i statsoppgjøret gikk ut.

Les også

140 ansatte ved Oslo rådhus tas ut i streik

Kan drøye

I slike situasjoner er det ingen begrensning på hvor lenge de kan holde på, men det er ikke uvanlig at det dreier seg et relativt stort antall timer – innimellom et tosifret sådan.

Dermed er det lite som tyder på at rundt 3.700 statsansatte får vite om de skal gå på jobb fredag morgen eller om de skal stå streikevakt med det første.

Les også

Enighet mellom Unio og KS - kommunestreik avverget

Ruland poengterte før midnatt at det har vært bevegelse fra begge sider siden prosessen startet onsdag formiddag, og at han mente partene fortsatt hadde grunnlag for å snakke sammen i forsøket på å finne en enighet om årets lønnsoppgjør.

To hovedtemaer

Alle de fire hovedorganisasjonene i statlig sektor, LO, YS, Unio og Akademikerne, var torsdag kveld i innspurten av årets lønnsoppgjør. På andre siden av meklingsbordet sitter forhandlingsdelegasjonene til Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

– Det er to hovedtemaer partene har brakt til mekling – økonomi og et pensjonsspørsmål. Vi er ikke i mål på noen av spørsmålene, men det har vært bevegelse fra begge sider på begge områder. Dette er begge krevende spørsmål med stor betydning for partene, sier Ruland.

Les også

140 ansatte ved Oslo rådhus tas ut i streik

Les også

Enighet mellom Unio og KS - kommunestreik avverget

Les også

Theresa May kan varsle avgang i morgen: – Tror det går mot hard brexit

Her kan du lese mer om

  1. Streik

Flere artikler

  1. Kabinforeningen: Vil ikke kreve noe mindre enn pilotene fikk

  2. Streiken kan ha kostet over en halv milliard

  3. – Det kan bli mange billige billetter når streiken er over

  4. Annonsørinnhold

  5. – Jeg tjener under 450.000 i året, men det er ikke derfor jeg streiker

  6. Jacob Wallenberg om SAS-pilotenes krav: Vi kan ikke gå tilbake til sånn det var før 2012