Diskuterte privatfly med biskop

Petter Stordalen tok opp den flittige bruken av privatfly da han møtte preses Helga Haugland Byfuglien for å drøfte verdier og moral.

DISKUTERTE VERDIER: Petter Stordalens bruk av privatfly var noe av det som kom opp i et møte mellom investoren og biskopenes preses Helga Haugland Byfuglien tirsdag. Bildet er fra åpningen av et hotell i Oslo.

Foto: Jarle Grivi Brenna VG
  • NTB
Publisert:

Preses Helga Haugland Byfuglien og forretningsmannen Petter Stordalen møttes i Trefoldighetskirken i Oslo tirsdag for å snakke om blant annet verdier og forvaltning.

Blant temaene var også Petter Stordalens privatflybruk.

– Ja, jeg kjører privatfly. Men jeg kan ikke la være å jobbe for miljøet for det. Folk får bare kritisere meg. Det hadde vært mye verre om jeg ikke brydde meg om miljøet, sier Stordalen.

12 turer i april

Nettavisen skriver tirsdag om Stordalens privatflybruk. Den internasjonale flydatabasen viser at privatflyet hans ble benyttet til tolv turer i løpet av april. Ifølge en CO2-kalkulator utgjør utslippene i april omtrent 93,72 tonn CO2. Det tilsvarer en nordmanns gjennomsnittlig kjøring av dieselbil i 19 år

Flyet, en Bombardier Challenger 350, står i eie av Strawberry, hovedkonsernet til Petter Stordalen.

Bærekraftig kapitalist

Ekteparet Petter og Gunhild Stordalen har flere ganger uttalt at klima- og miljøkampen er viktig for dem.

– Jeg forsøker å vise en bærekraftig kapitalisme der man har mer enn en tanke i hodet på én gang. Etter å ha fylt 40 år har jeg tenkt mer på hva jeg skal være for flere enn bare aksjeeierne. Vi har også et ansvar for miljøet. Jeg ønsker å påvirke samfunnet i en retning jeg mener er viktig, sa Stordalen i Trefoldighetskirken.

Her kan du lese mer om

  1. Petter Stordalen

Flere artikler

  1. Reitan-familiens privatfly fløy over 40 turer på tre måneder

  2. Stordalen i fersk podcast: – Formuen min ligger i selskapene

  3. Isabella Löwengrip gir ut bok hos Stordalen

  4. Annonsørinnhold

  5. Ulik åpenhetspraksis blant kommunene: Oslo og Sola holder hotellavtaler hemmelige

  6. Stordalen slipper millionregning til Ving-ansatte